Oogmake-up

Dit zijn de beste make-up tips voor meiden met waterige ogen

Dit zijn de beste make-up tips voor meiden met waterige ogen

Beginnen jouw ogen welees uit het niks te tranen? Dat is nogal vervelend, zeker als je net met je make-up bezig bent. Daar gaat je mascara.... Herken jij dit probleem? Dit zijn de beste make-up tips voor als je waterige ogen hebt.

Lees ook: Dit zijn de beste make-up poeders voor de zomer

Gebruik oogdruppels voordat je aan je make-up begint

Als je ogen droog en geïrriteerd zijn voordat je aan je make-up begint, is de kans groot dat ze gaan tranen terwijl je je make-up aan het doen bent. Begin je routine met oogdruppels om je ogen te kalmeren en om eventuele irriterende stofjes uit je ogen te spoelen. Voorkomen is altijd beter dan genezen.

Begin met je oogmake-up

Met datzelfde idee in gedachte, is het verstandig om met je ogen te beginnen als je je make-up gaat doen. Wanneer je ogen dan gaan tranen, verpest dit niet je hele gezicht.

Gebruik een goede primer op je ogen

Je ogen goed preppen en primen is de beste manier om schade aan je make-up te voorkomen wanneer je ogen gaan tranen. Je tranen zijn zout en kunnen je huid uitdrogen. Zorg er dus voor dat je huid rondom de ogen goed gehydrateerd is. Op het ooglid zelf is droogte juist goed. Gebruik een wat drogere concealer als je oogschaduwbasis, zo maak je je oogschaduw zo waterproof mogelijk.

Probeer vaseline

Wanneer je merkt dat je ogen hier en daar tranen terwijl je je make-up doet, kan vaseline erg handig zijn. Gebruik een wattenstaafje om een klein beetje vaseline aan te brengen naast je oog, het liefst zo dicht mogelijk bij je oog. Dit dient als een barrière die je tranen opvangen. Hierdoor kunnen ze niet langs je wangen lopen en je make-up verpesten.

Gebruik hypoallergene make-up

Als je gevoelige ogen hebt, gaan ze sneller tranen. Ze raken sneller geïrriteerd. In dit geval kan het erg goed zijn om hypoallergene make-up te proberen. De irritatie kan namelijk voortkomen uit een allergische reactie. Het kan lastig zijn om te achterhalen wat de reactie precies veroorzaakt. Om deze reden kun je beter op safe spelen en overstappen op hypoallergene producten.

Vermijd je waterlijn en onderste wimpers

Make-up aanbrengen op je waterlijn en onderste wimpers kan erg mooi staan, maar het is niet erg handig als je waterige ogen hebt. Je onderste waterlijn produceert vocht dat bedoeld is om je ogen vochtig te houden. Wanneer je hier make-up op aanbrengt blokkeer je de kliertjes en kunnen je ogen droger worden. Het resultaat: traanogen.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top