Haarverzorging

⁠Deze praktische haartrends zijn ideaal voor de warme dagen

⁠Deze praktische haartrends zijn ideaal voor de warme dagen

Hoge temperaturen betekent makkelijk haar. Zo simpel is het. Ingewikkelde creaties kunnen alleen maar tegen vallen of plakkend op je hoofd belanden. Hoe heerlijk is het om even een simpele knot te maken of een lekkere hoge staart? De volgende haartrends zijn perfect met dat hete weer.

Deze praktische haartrends zijn ideaal voor de warme dagen

 

1. Verschillende soorten knotten

We beginnen met de eerste haartrend. Niet zomaar een knot, nee wel verschillende soorten natuurlijk. Wil je het wat minder stijf? We beginnen met de romantische. Trek een paar plukjes los. Niet te veel, want die gaan alleen maar aan je hoofd plakken. De volgende is de ultrahoge knot. Deze is vooral ideaal als je veel haar hebt of braids. Zet de knot bovenop je hoofd en maak veel volume. Ben jij wat meer van de rommelige knot? Dan is de Franse knot wat voor jou. Je kan ook altijd nog gaan voor de donut. Een gouwe ouwe, maar wel je vriend tijdens de tropische dagen. Voor welke variant knot ga jij?

 

2. Strakke paardenstaart

Je kan het hebben of niet, een strakke paardenstaart. Een ding is zeker, deze haartrends is heerlijk koel. Je hoeft de hele dag niet meer naar het kapsel te kijken. Maar hoe krijg je de staart zo strak? Spray wat haarlak op een zachte borstel en werk de losse haartjes weg.

 

3. Haarklem

Met een haarklem kun je ontzettend leuke creaties maken en daarnaast is het ook nog eens beter dan een elastiekje. Maak bijvoorbeeld een paardenstaart met een twist, doe je haar voor een deel los of ga voor een nonchalante look door al je haar te verzamelen en vast te zetten.

 

4. Vastzetten op meerdere punten

Dit kapsel is hartstikke speels. Zet op meerdere punten je haar vast met elastiekjes. Gebruik verschillende kleuren. Hoe leuk?

 

5. Doorgedraaide staart

Maak een lage staart en trek het elastiek ongeveer 1 tot 2 centimeter naar onder. Wurm je duim via de onderkant door je haar heen. Doe dit vlak boven het elastiek, zodat er geen gat ontstaat. Pak met je andere hand de staart en haal hem door het gat heen, totdat je merkt dat je staart in je nek zit. Klaar is die!

 

6. Vlechten

Wees creatief met je vlechten. Tegenwoordig zien we ze in alle vormen. Van ingevlochten tot twee vlechten. Waar ga jij voor? We weten in ieder geval dat het lekker koeler is om met losse vlechten te lopen

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top