Fashion

Dit is hoe luxe fashion eruitziet in de zomer van 2024

Dit is hoe luxe fashion eruitziet in de zomer van 2024

De luxe modewereld geeft ons een mooie indicatie van hoe de algemene modetrends eruit gaan zien. Dit is hoe luxe fashion eruitziet in de zomer van 2024.

Lees ook: ⁠⁠De leukste bikini trends voor deze zomer

Simpliciteit

De luxe mode van dit moment omarmt simpliciteit. Items hoeven niet meer heel uitbundig te zijn om luxe uit te stralen. Deze trend sluit heel erg aan op het concept van quiet luxury. Om luxe uit te stralen hoeft je outfit dus zeker niet opvallend te zijn. Simpele maar kwalitatief goede kleding is genoeg. Ga daarom voor meer simpele items die makkelijk te dragen en combineren zijn. Tijdloos is het nieuwe trendy.

Kleding die je perfect past

Kleding die je perfect past is altijd goed om te hebben. Op de catwalks van grote designers bleek dit het afgelopen seizoen een enorme prioriteit. Kleding hoort aan te sluiten op jouw lichaam, niet andersom. Vergeet dus alle items die je nog in je kast hebt hangen die niet echt helemaal passen. Ga deze zomer voor items die voor jouw lichaam gemaakt lijken te zijn.

Zachte stofjes

Comfort is heel belangrijk, ook in de luxe modewereld. Je zou het misschien niet verwachten, maar de modewereld keert zich momenteel heel erg naar wat vrouwen tegenwoordig echt willen dragen. Een goede mix van comfort en fashion is dus helemaal in in de luxe fashion scene. Ga voor stofjes die zacht aanvoelen op je huid. Zo voelt het net alsof je dagelijks in een dekentje rondloopt.

Grote, praktische tassen

Om nog even door te gaan over wat vrouwen echt willen: tassen van luxe merken lijken weer een stuk groter te worden. Voorheen waren kleine tasjes helemaal in, waaronder zelfs minitasjes waar je amper een pinpas in kwijt kon. Het idee dat tassen ook praktisch moeten zijn nemen nu de voorhand. Tassen worden groter, zodat je er ook daadwerkelijk iets in kwijt kunt. Dat is toch wel handiger voor als je een handtas nodig hebt om mee te nemen naar je werk.

Zolang het maar lekker zit

We komen nog even terug om comfort. Want naast zachte stofjes gebruiken is comfort in het algemeen een luxe trend momenteel. Denk hierbij aan items die wat losse om het lichaam zitten, zodat je genoeg ademruimte krijgt. Ook op het gebied van schoenen is comfort belangrijk. Deze zomer dragen we makkelijke sandalen en laten we de hoge hakken lekker staan.

Bron: WhoWhatWear
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top