Haarverzorging

Kan je puistjes krijgen van je haarverzorging?

Kan je puistjes krijgen van je haarverzorging?

Krijg jij weleens onverklaarbare puistjes op je voorhoofd, haarlijn of rug? Dan kan een logische verklaring hiervoor zijn dat dit iets met je haar te maken heeft. Maar kan je echt puistjes krijgen van je haarproducten? Wij zoeken het uit.

Lees ook: ‘Desert sand’ is de hipste blonde haarkleur voor deze zomer

Kan je echt puistjes krijgen van je haarproducten?

Puistjes kunnen veroorzaakt worden door een hoop verschillende factoren. Je kan acne krijgen van skincare waar je huid het niet mee eens is, en ditzelfde geldt voor je haarverzorging. Je kan er puistjes van krijgen of rode bultjes op je voorhoofd, haarlijn en/of rug. Dit kan komen doordat er ingrediënten in je haarproducten zitten die je poriën kunnen verstoppen. Haarproducten laten namelijk vaak een restant achter op de huid, zelfs na het afspoelen. En dit restant kan in je poriën gaan zitten en puistjes veroorzaken.

Zo voorkom je acne door je haarverzorging

Denk je dat je acne hebt gekregen van je haarverzorging of wil je dit graag voorkomen? Dit is hoe je dat doet. Vermijd ten eerste ingrediënten die je poriën kunnen verstoppen. Er zou dan op de verpakking moeten staan dat het de poriën niet verstopt, niet-comedogeen is en olievrij is. Daarnaast raden we je aan om regelmatig je beddengoed te wassen. Overblijfselen van je haarproducten kunnen hier namelijk op blijven zitten. Wat ook kan helpen is om producten te vermijden die je huid aanraken. Denk hierbij aan producten in een spray. Je sprayt dit wel op je haar, maar de kans is heel groot dat het ook op je huid komt zonder dat dit echt opvalt. Het is ook niet gek dat er andere producten op je huid terecht komen wanneer je ze gebruikt, ook als ze niet in een spray zitten. We raden je aan om hier heel voorzichtig mee te zijn. Was je handen ook grondig na het aanbrengen van je haarproducten. Zo verspreid je het toch niet per ongeluk over je huid. Maar ja, producten die je in de douche gebruikt komen sowieso in contact met je huid. Daar kun je niks aan doen. Hierbij gaat het om haarmaskers, shampoo en conditioner. Na het gebruik van deze producten raden we je aan om je lichaam heel grondig te reinigen. Het is dan ook beter om eerst je haar te wassen en daarna pas je lichaam. De overblijfselen van shampoo en conditioner zijn namelijk best hardnekkig. Tot slot raden we je aan om voorzichtig te zijn met producten die je in je haar laat zitten. Denk aan olie, mousse of heat protector. Deze producten kunnen ook ongetwijfeld in contact komen met de huid. Ze vermijden is voor mensen met een gevoelige huid het verstandigst.

Bron: Byrdie
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top