Lichaamsverzorging

Zo bouw je een goede lichaamsverzorgingsroutine op

Zo bouw je een goede lichaamsverzorgingsroutine op

Voor ons gezicht hebben we allemaal een routine met fijne producten. Deze routine uitvoeren is een gewoonte, maar hoe zit dat eigenlijk met de rest van je lichaam. Dit is hoe je een goede lichaamsverzorgingsroutine opbouwt.

Lees ook: Kan je puistjes krijgen van je haarverzorging?

Stap 1: Reinigen

Goede reiniging is voor ons hele lichaam belangrijk. Net als op je gezicht kunnen je poriën op je lichaam verstopt raken. En daar kan je puistjes van krijgen. Gebruik een reiniger die aansluit op jouw huidtype. Voor een gevoelige huid raden we je aan om voor een product te gaan zonder parfum. Krijg je snel puistjes op je lichaam? Ga dan voor een body wash die glycolzuur of salicylzuur bevat.

Stap 2: Exfoliëren

Je lichaam exfoliëren is een onmisbare stap. Hiermee verwijder je dode huidcellen die je poriën kunnen verstoppen. Je huid goed exfoliëren voordat je gaat scheren is ook een must. Je kunt gaan voor een chemische exfoliant of voor een fysieke exfoliant. Een chemische exfoliant verwijdert dode huidcellen door middel van een chemische reactie. Een fysieke exfoliant is bijvoorbeeld een scrub of een borstel. Welke je gebruikt hangt af van persoonlijke voorkeur. We raden je wel aan om voorzichtig te zijn met tools. Vervang ze regelmatig en ga hier voorzichtig mee om, om te voorkomen dat je je huid beschadigt.

Stap 3: Behandel specifieke huidproblemen

Heb je specifieke huidproblemen die je graag aan wil pakken? Dan is dit het punt in je routine om dit te doen. Denk hierbij aan acne, huidveroudering of hyperpigmentatie. Ga hier voor producten met specifieke ingrediënten die deze problemen kunnen verhelpen. Het klinkt hier misschien verleidelijk om gewoon hetzelfde product te gebruiken dat je voor je gezicht gebruikt, maar een product dat speciaal geformuleerd is voor het lichaam zal veel effectiever zijn.

Stap 4: Hydrateren

Nu moet je je huid ook natuurlijk goed hydrateren. Een fijne body lotion is hier zeker een aanrader. Om ervoor te zorgen dat alle voorgaande stappen echt hun werk doen, is hydrateren een absolute must. Als je huid uitdroogt gaat het namelijk meer talg aanmaken. En als je overtollig talg op je huid hebt, kan je weer puistjes krijgen. Hydrateren is dus een onmisbare stap. Ga voor een product dat aansluit op jouw huidtype.

Stap 5: Zonbescherming

Het is zomer, dus zonbescherming is nu zeker een belangrijk onderdeel van je routine. Ons gezicht insmeren doen we natuurlijk al (toch?) maar ons lichaam slaan we vaak over. Smeer de onbedekte delen van je lichaam ook in voor je naar buiten gaat. Hiermee voorkom je vroegtijdige huidveroudering en verlaag je je kans op huidkanker.

Bron: Byrdie
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top