Fashion

Deze 90’s accessoire trends maken een comeback in 2024

Deze 90’s accessoire trends maken een comeback in 2024

Trends uit de jaren '90 zullen hoogstwaarschijnlijk nooit volledig verdwijnen. Dit decennium bracht ons de leukste trends die we vandaag de dag nog steeds dragen. Dit zijn de 90's accessoires die we weer vollop dragen in 2024.

Lees ook: Dit is hoe luxe fashion eruitziet in de zomer van 2024

Baguette tassen

Door de naam denk je misschien gelijk aan Frans brood, maar de tas heeft helemaal niks met eten te maken. In de jaren '90 waren deze langwerpige handtasjes overal. De tas die de trend startte in de jaren '90 is van Fendi. Sindsdien zijn er talloze merken in hun voetsporen getreden. De tas was onlosmakelijk verbonden met de garderobe van Carrie Bradshaw in Sex and the City. Fendi maakt nog steeds versies van hun welbekende tas, maar ook andere merken maken tegenwoordig verschillende variaties op deze klassieke tas.

fout in embed: media provider niet ondersteund

Strappy hakken

In de jaren '90 zag je op iedere rode loper wel een paar strappy hakken. Van Kate Moss tot Victoria Beckham, iedereen droeg ze. Deze onopvallende schoen kon op ontzettend veel manieren gedragen en gestyled worden. Ze maakte iedere avondlook extra sexy. Je benen lijken er natuurlijk een stuk langer door. Het is dan ook zeker niet gek dat deze trend weer terugkeert.

Muiltjes

Een andere schoen die we steeds vaker terugzien is het muiltje, en nee dan hebben we het niet over het glazen muiltje van Assenpoester. Muiltjes kunnen gedragen worden met allerlei verschillende soorten outfits. Van jeans tot jurkjes en van korte rokjes tot maxijurken. Het muiltje is de perfecte tussenschoen. Het is niet te formeel maar ook niet te casual. Dit is het meest breed inzetbare paar hakken om in je kast te hebben staan.

Chunky sneakers

Oké, nog een schoenentrend dan. Chunky sneakers waren de enige sneakers die we droegen in de jaren '90. Daarna gingen we over op meer subtiele gympen en een aantal jaar later kwam de chunky sneaker weer terug. Nu, in 2024 lijkt de chunky sneaker weer een comeback te maken. Paparazzi foto's van Princess Diana zijn grotendeels te danken voor deze terugkerende trend. Deze schoenen staan perfect onder een paar baggy jeans maar ook onder een zomers jurkje.

Chokers

Op het gebied van sieraden zien we chokers weer helemaal terugkomen. Dankzij TikTok is deze ketting weer helemaal in. Ga voor een echte vintage look met een fluelen koordje met een simpel hangertje. Voor een meer moderne look is een chain ook erg modieus.

Bron: WhoWhatWear
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top