Fashion

⁠⁠Scoren op Vinted? Zo doe je dat

⁠⁠Scoren op Vinted? Zo doe je dat

Heb jij altijd al eens een mooie parel op Vinted willen scoren, maar had je geen idee hoe je dit moest aanpakken? We feel you! Iedereen om jou heen scoort wat, alleen jij nog niet. Gelukkig ben je niet de enige die hiermee aan het strugglen is. Met de volgende tips heb jij binnenkort jouw kast vol met fantastische items.

Zo scoor je op Vinted

Op Vinted is het aanbod zo groot dat je enorm veel keuze hebt en dat kan er nog wel eens voor zorgen dat je niet weet waar je moet beginnen. Experts Anouk Océanne werkte jarenlang als stylist voor verschillende modebladen en heeft al een aantal jaar een eigen vintage winkel. Zij heeft alle Vinted-tips gedeeld en daardoor weten we straks precies welke stappen we moeten onderenmen om onze garderobe vol te krijgen:

  • Wees specifiek
  • Gebruik genoeg filters
  • Zoek in een andere tala
  • Vraag om de afmetingen
  • Sla je favorites op 
  • Ga bieden

1. Wees specifiek

Voor het vinden van jouw pareltje, is het belangrijk om je item goed te beschrijven. Gebruik verschillende zoektermen die bijvoorbeeld het materiaal, de print of de fit benoemen. Ben jij op zoek naar een rokje met een print of juist een van linnen? Gebruik dan deze keywords om het item te vinden. Scheelt je weer even scrollen.

2. Gebruik genoeg filters

Wist je dat je in Vinted gebruik kunt maken van filters? Kies onder het kopje 'filter' de juiste categorie. Dit maakt het zoeken easy peasy. Sorteer op kleur, maat of merk. Het vinden van die ene roze jurk was nog nooit zo makkelijk.

3. Zoek in een andere taal

Vinted is een internationale app en daardoor is het niet verkeerd om je zoektermen in een andere taal te omschrijven. Zoek je die ene gave top? Zoek dan niet alleen op de Nederlandse termen, maar ook op silk, seda of seta. Google Translate is jouw beste vriend en je zult zien dat je van alles tegenkomt.

4. Vraag om de afmetingen

Meten is weten he! Een miskoop wil je het liefst voorkomen, dus vraag naar de afmetingen bij de verkoper via de chat. Meet een vergelijkbaar item thuis op en je weet zeker of het gaat passen. Handig toch?

5. Sla jouw favorites op 

Hoe langer je op Vinted zit, hoe specifieker de zoekresultaten worden. Een bepaalde maat of bepaalde prijs. Gelukkig kun je de zoekresultaten terugvinden in de app. Maar hoe handig is het om het zelf op te slaan? Doe dit door een label achter je zoekopdracht te klikken. Ideaal!

6. Bieden

Als een item al een tijdje op Vinted staat, dan mag je wel snel zijn met bieden. Voordat je het weet is het item weg. Nee heb je en ja kun je krijgen. Ga ervoor, scoren maar!

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top