Wenkbrauwen

Epileren vs waxen: wat is beter voor je wenkbrauwen?

Epileren vs waxen: wat is beter voor je wenkbrauwen?

Soms zitten er net wat haartjes boven of onder je wenkbrauwen die je er eigenlijk liever niet hebt. Je kan dan twee dingen doen: epileren of waxen. Maar welke optie is het beste voor jou? Wij zetten de voor- en nadelen op een rijtje.

Lees ook: Waarom je soms alleen in je gezicht zweet

De voor- en nadelen van epileren

Epileren is een hele precieze en snelle manier om haartjes te verwijderen. Daarnaast is het ook erg budgetvriendelijk. Onder de voordelen van epileren vallen dat je heel precies te werk kan gaan. Zit er net een haartje niet goed? Dan kan je deze snel weghalen. Het is daarnaast ook erg makkelijk om zelf te doen. Je hebt hier geen professional voor nodig die het voor je doet. Het enige dat je nodig hebt is een pincet. Tot slot loop je ook minder risico op irritatie. Waxen staat erom bekend dat het roodheid en irritatie kan veroorzaken. Bij epileren is dit risico een stuk kleiner.

Toch heeft epileren ook nadelen. Het kan bijvoorbeeld veel tijd kosten om je wenkbrauwen perfect te epileren zoals jij wil. Je gaat tenslotte haartje voor haartje aan het werk. Ook is het mogelijk dat je de haartjes afbreekt wanneer je deze niet correct verwijdert. Dit kan ervoor zorgen dat de haartjes sneller teruggroeien of dat je last krijgt van ingegroeide haren. Verder kan het ook wat tijd kosten om de techniek onder de knie te krijgen. Het is niet altijd even makkelijk om dat ene hardnekkige haartje te pakken te krijgen. En als laatste nadeel is er een verhoogd risico op infecties met epileren. Dit kan veroorzaakt worden door een pincet dat niet goed schoongemaakt is. Als je gaat epileren raden we dan ook altijd aan om je pincet van te voren schoon te maken met alcohol.

De voor- en nadelen van waxen

Waxen is een manier van haartjes verwijderen die erg precies is en die ook in staat is om fijne haartjes te verwijderen. Dit is dan ook een groot voordeel van deze techniek. Daarnaast kan je langer genieten van de resultaten. De resultaten blijven wel drie tot zes weken zichtbaar. En als laatste voordeel is er nog dat je veel haartjes tegelijk kunt verwijderen. Hierdoor is deze behandeling dus vrij snel gepiept.

Maar waxen heeft ook nadelen. Zo kan het proces pijnlijk zijn. Je zal dus even moeten wennen aan het gevoel. Verder kan het voor wat irritatie zorgen. De huid kan wat rood worden en wat gevoelig zijn de dagen na de behandeling. Tot slot kan er bij waxen meer fout gaan, dus is het aan te raden om naar een professional te gana om het te laten doen. Hier komen dan wel wat extra kosten bij kijken.

Bron: Byrdie
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top