Fashion

Dit zijn de stofjes die je wil dragen in de zomer

Dit zijn de stofjes die je wil dragen in de zomer

In de zomer willen we ons natuurlijk nog steeds leuk kleden, maar in dit seizoen is het ook vooral belangrijk dat we niet oververhit raken. De stofjes die je draagt kunnen hier een enorm verschil in maken. Dit zijn de stofjes die je wil dragen in de zomer.

Lees ook: Dit zijn de beste schoenen om te dragen in de zomer als je niet van sandalen houdt

Katoen

Zomerse items worden vaak van katoen gemaakt, en dat heeft een hele goede reden. Katoen is een natuurlijke vezel die veel lucht doorlaat. Je katoenen kleren voelen hierdoor ook erg luchtig. Dit stofje is ook goed in het absorberen van vocht, dus als je wat meer zweet in de zomer is katoen de perfecte stof om te dragen. Het enige jammere aan katoen is dat het snel kreukt. Een blend van katoen en polyester is een goede keuze wanneer je dit wil vermijden.

Linnen

Linnen is niet alleen een hele fijne stof om te dragen in de zomer, het is ook ieder jaar weer in de mode. Linnen broeken horen thuis in iedere zomerse garderobe. Linnen is een heel los geweven stofje wat ervoor zorgt dat lucht makkelijk van circuleren. Daarnaast kan het vocht absorberen, droogt het snel en blijft het niet aan je lichaam plakken. Linnen kan alleen wel snel kreuken. Maar door je linnen items vaak te dragen, zal dit probleem steeds minder erg worden.

Zijde

Zijde is een hele lichte stof. Dit maakt het een hele populaire optie voor de zomer. Het enige jammer aan zijde is dat het minder absorbeert dan linnen en katoen. Op hele hete dagen zullen zweetplekken dus helaas kunnen voorkomen. Zijde topjes zijn op dat soort dagen dus niet aan te raden. Waar zijde wel heel goed voor is, is voor een zomerse avond. Een mooi zijde rok of jurk is prachtig voor een avondje uit eten op vakantie.

Chambray

Chambray is een platwindinsstof. Het is een lichte stof die in donkere kleuren erg goed is in het absorberen van zweet. Daarnaast is het een vrij luchtig stofje. Chambray kan een goede zomerse vervanger zijn voor spijkerstof. Ga bijvoorbeeld voor chambray jasjes of broeken. Hierdoor kun je je favoriete denim outfits alsnog dragen zonder oververhit te raken.

Jersey

Jersey is een gebreide stof die wordt gemaakt van wol. Het wordt tegenwoordig vaak gemaakt van een combinatie van wol, katoen en synthetische vezels. Door zijn flexibiliteit en door hoe lekker het zit, is het een populaire stof voor de zomer.

Bron: Elle
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top