Lichaamsverzorging

Dit is de beste skincare routine voor na het sporten

Dit is de beste skincare routine voor na het sporten

Heb je een lekkere work-out achter de rug, dan is het zeker geen slecht idee om onder de douche te springen zodra je thuiskomt. Je lichaam goed schoonmaken na het sporten is belangrijk, maar hoe pak je het aan? Dit is de beste skincare routine voor na het sporten.

Lees ook: Crème vs lotion vs gel: waarmee kan jij het beste je lichaam verzorgen

Trek zo snel mogelijk je sportkleding uit

Na het sporten ben je hoogstwaarschijnlijk bezweet. Het eerste dat je dan ook moet doen als je thuiskomt is je sportkleding uittrekken. Je kleren houden namelijk het vocht vast en deze viezigheid kan zorgen voor puistjes op je lichaam. Trek je kleren dus direct uit als je thuiskomt en gooi ze in de was. Spring daarna onder de douche om al het zweet van je af te wassen.

Was je gezicht direct als je thuiskomt

Als je dan onder die douche springt, raden we je aan om als eerste je gezicht te wassen. Een cleanser met salicylzuur is hiervoor het beste. Hiermee geef je je gezicht een diepe reiniging en zorg je ervoor dat al het zweet niet in je poriën blijft hangen.

Laat je scrub even liggen

Als je je huid diep wil reinigen, kan je er misschien naar neigen om ook een scrub te gebruiken. Maar we raden je aan om dit na het sporten niet te doen. Dit zal namelijk meer slechte dingen aanrichten dan goede dingen. Je huid kan namelijk een stuk gevoeliger zijn na een work-out en hierdoor kan scrub je huid sneller beschadigen. Houd het dus bij je reiniger en bewaar de scrub voor een ander moment.

Gebruik een mild serum

Na het reinigen van je huid is het natuurlijk belangrijk om je huid ook weer te hydrateren. Omdat je huid wat gevoelig is op dit moment, is een mild product het beste. Ga voor een hydraterend serum zoals eentje met hyaluronzuur. Maak de routine af met een lichte dagcrème. Nu kan je gezicht er weer tegenaan. Een korte en simpele routine is voor je gezicht het beste als het gevoeliger is. De meer intensieve producten kunnen beter even aan de zijlijn blijven staan.

Reinig je lichaam goed

Naast je gezicht moet je natuurlijk ook je lichaam grondig reinigen. Viezigheid van het sporten kan namelijk zorgen voor acne als je het niet goed verwijdert. Een anti-bacteriële zeep is dan ook zeker aan te raden voor je post-work-out douchebeurt. Zorg ervoor dat je je hele lichaam goed schoonmaakt, vergeet die kleine, veradelijke plekjes niet. Sporten is namelijk ontzettend goed voor je, maar viezigheid in je poriën laten zitten is wat minder fijn.

Bron: Byrdie
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top