Lichaamsverzorging

Crème vs lotion vs gel: waarmee kan jij het beste je lichaam verzorgen

Crème vs lotion vs gel: waarmee kan jij het beste je lichaam verzorgen

Je lichaam goed hydrateren is belangrijk. Je wil natuurlijk niet rondlopen met een uitgedroogde huid. Op het gebied van moisturizers voor het lichaam zijn er drie opties: een crème, een gel of een lotion. Maar welke optie past het beste bij jou?

Lees ook: Wallen? Dit kunnen we er tegen doen

Wat is een gel moisturizer?

Een gel moisturizer is de lichtse vorm van een moisturizer die er is. Deze producten zijn gemaakt met een waterbasis en dus zijn ze vaak erg dun. Hierdoor voelt het ook veel lichter aan op de huid. Toch bevatten gel moisturizers vaak alsnog hele hydraterende ingrediënten. Hierdoor kun je dus optimaal je huid hydrateren zonder een zwaar of vettig gevoel op je huid. Dit is een product dat fijn is om te gebruiken in de zomermaanden. Daarnaast is het aan te raden voor mensen die snel last krijgen van acne.

Wat is een lotion?

Lotion is de middelste optie binnen dit debat. Lotion heeft meer hydraterende ingrediënten dan gel en voelt ook iets zwaarder aan. De bestanddelen die de basis vormen voor dit product zijn namelijk zwaarder dan water. Maar omdat het product meer water bevat dan een crème, is het toch lichter. Dit product is eigenlijk je standaard body lotion. Het geeft je snelle hydratatie die goed intrekt en dus geen plakkerig gevoel achterlaat. Een lotion is aan te raden wanneer je een gecombineerde huid hebt, het is namelijk het perfecte tussenproduct. Ook voor mensen met rosacea is dit een goede optie.

Wat is een crème?

Voor de dikste optie, moet je een crème hebben. Dit is ook de meest hydraterende optie. Dit soort producten worden gemaakt op oliebasis en bevat vetten die de huidbarrière beschermen. Als je last hebt van een droge huid, is dit het beste product voor jou. Het geeft veel hydratatie en zorgt voor een luxe gevoel op de huid. Het duurt wel wat langer om in te trekken. Ook voor mensen met eczeem is dit een fijne optie.

Zo maak je je keuze

Welk product jij het beste kan gebruiken, hangt van twee dingen af: je huidtype en je persoonlijke voorkeur. Ben je iemand met een droge huid, dan is een crème de beste optie. Maar als je niet houdt van het gevoel van een volle crème op je huid, kun je beter voor een lotion of gel gaan. Voor een vettige huid is een gel beter, omdat het makkelijker intrekt. Laat bij het maken van je keuze je persoonlijke voorkeur het zwaarst meewegen. Het is namelijk belangrijk dat je een product kiest dat je daadwerkelijk fijn vindt om te gebruiken.

Bron: Byrdie
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top