Haarverzorging

Is zout water slecht voor je haar?

Is zout water slecht voor je haar?

Een dagje naar het strand gaan is een activiteit die thuishoort in ieders zomer. We weten allemaal dat zeewater een stuk zouter is dan water uit een zwembad of uit de kraan. Maar is dat zoute water eigenlijk slecht voor je haar? Wij zoeken het uit.

Lees ook: Dit is de perfecte skincare routine na een dagje strand

Is zout water slecht voor je haar?

Het korte antwoord op deze vraag is ja. Zout water kan erg uitdrogend zijn voor je haar. Het trekt vocht uit je haar wat je haar kwetsbaarder kan maken voor schade. Na een dagje strand zal je dan ook waarschijnlijk merken dat je haar een stuk droger en ruwer aanvoelt. Dit komt namelijk door het feit dat je haar het zout opneemt uit het water. Eens in de zoveel tijd in contact komen met zout water is niet per se slecht, maar het is goed om stil te staan bij hoe vaak je haar ondergedompeld wordt in dit water. Zout water haalt namelijk de natuurlijke olie van je haar weg, wat je nodig hebt om je haar gezond en gehydrateerd te houden. Door te veel blootstelling aan zout water kan je haar uitgedroogd en beschadigd raken. Als je haar gekleurd is, kan zout water er ook voor zorgen dat je kleur sneller vervaagt.

Hoe bescherm je je haar tegen zout water?

Je haar vaak blootstellen aan zout water is dus niet goed, maar stranddagen overslaan om je haar te beschermen is ook niet nodig. Je kan je haar namelijk beschermen tegen zout water. Zo raden we je aan om je haar even te spoelen met water voor en na het zwemmen. Door je haar van tevoren nat te maken, kan je haar ook minder van het zoute water opnemen. En als je erna even je haar spoelt, was je het zoute water er weer uit.

Daarnaast zijn er ook producten die je kunt gebruiken om je haar te beschermen. Een leave-in conditioner of een haarmasker is bijvoorbeeld een goed idee. We raden je ook zeker aan om je haar goed te verzorgen na het zwemmen. Gebruik een goede, verzorgende conditioner en een haarmasker om je haar weer te herstellen.

Tot slot kan je je haar beschermen door je haar in vlechten of een knot te dragen. Hierdoor voorkom je dat je haar in de klit komt te zitten. Een badmuts dragen is ook altijd nog een optie.

Bron: Byrdie
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top