Beauty

Deze make-up trends uit de jaren 80 keren terug deze herfst

Deze make-up trends uit de jaren 80 keren terug deze herfst

Trends uit de jaren '90 en 00's komen steeds vaker terug, maar ook de jaren '80 beschikt over verschillende iconische looks die ook vandaag de dag in de mode zijn. Dit zijn de jaren '80 make-up trends die we deze herfst terug gaan zien.

Lees ook: ⁠Ken jij de volgende beauty TikTok trends al?

Hot pink roze lipstick

Op het gebied van lipstick gaan we weer veel opvallende kleuren terug in de mode zien komen. Voornamelijk hot pink lipstick gaat zijn momentje krijgen tijdens de aankomende herfst. In de jaren '80 was deze kleur ook helemaal in, en sinds Barbiecore nog steeds een ding is, vinden wij deze trend helemaal passen bij het hier en nu.

New Romantics

In de jaren '80 waren er veel subculturen, tegenwoordig bestempelen we dat meer als een aesthetic of core. New Romantics werd gedragen door bekende artiesten zoals David Bowie. Tegenwoordig zien we het terug bij bijvoorbeeld Chappell Roan. De look is over de top, kleurrijk en een beetje grungy.

Soft matte

Voor de huid gaven we de afgelopen jaren de voorkeur aan glowy. Je huid mocht lekker glanzen voor die gezonde en natuurlijke look. Deze herfst doen we een stapje terug en maken we de overstap naar soft matte. Er is dus meer een satijnen finish voor de huid.

Fluffy wenkbrauwen

Wenkbrauw trends veranderen altijd. In de jaren '90 en 00's waren de wenkbrauwen dun en geëpileerd. In de jaren '80 waren ze juist lekker natuurlijk en fluffy. Deze herfst zien we deze trend ook weer terug. Laat je pincet dus lekker liggen en laat je wenkbrauwen groeien.

Regenboog oogschaduw

Kleurrijke oogschaduw is enorm kenmerkend voor de jaren '80. Deze trend gaan we ook deze herfst weer terugzien. Pak dus je kleurrijke oogschaduwpallet erbij en wees creatief met je looks. Zo geef je jouw jaren '80 look een moderne twist.

Kleurrijke eyeliner

Naast kleurrijke oogschaduw gaan we ook veel kleurrijke eyeliner zien. Een simpele wing wordt met een uniek kleurtje een totaal andere look. Probeer bijvoorbeeld een blauwe eyeliner in combinatie met een blauwe mascara.

Bold blush

Sabrina Carpenter staat bekend om haar bold blush looks. Deze look was ook helemaal populair in de jaren '80. Mede dankzij Sabrina maakt de look een comeback. Blush hoeft deze herfst dus zeker niet subtiel te zijn, en nee, dat maakt je niet blush blind.

Blauwe oogschaduw en rode lippen

Tot slot zien we deze herfst de terugkeer van misschien wel de meest iconische make-up look die werd gedragen in de jaren '80: de combinatie van blauwe oogschaduw en rode lipstick. Met deze look maak je een statement en geef je je look een vintage vibe.

Bron: Byrdie
Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top