Nagellak

Vieze, hyperrealistische nail art is trending: dit moet je erover weten

Vieze, hyperrealistische nail art is trending: dit moet je erover weten

3D nail art kan erg indrukwekkend zijn. Maar wat nou als je je nail art gebruikt om ietwat viezige dingen na te bootsen? Dan krijg je een nageltrend die momenteel viral gaat. Dit moet je erover weten.

Lees ook: Blauwe chrome nagels zijn in: dit zijn onze favoriete designs

Wat houdt de vieze, hyperrealistische nail art trend in?

Als je aan hyperrealistische nail art denkt, denk je misschien aan een portret op een nagel of een uniek design dat net echt lijkt. Deze trend sluit hiero aan, maar gaat toch even een andere kant op. De manicures binnen deze trend zijn namelijk alles behalve aesthetically pleasing. Het is een trend die in Rusland begon toen Russische manicuristen de 'ugly nails' trend begonnen. Hieruit kwamen designs die nagels lieten lijken op klauwen of nagels met insecten erop. De trend werd opgepikt door mode iconen zoals Doja Cat en Julia Fox. Beide celebs zijn grote voorstanders van het idee van anti-beauty. Dit is een beweging die vooral het belang ziet van individualisme en kunst als het op beauty aankomt, schoonheid is minder belangrijk. Andere celebs pakken de trend nu ook op. Emily Ratajkowski poste recent nog een foto van haar nagels met 3D-kevers erop.

Meer op Instagram

Hoe ziet de trend eruit?

Als je denkt aan vieze nagels, kan je nog best veel kanten op. Wat kun je dan verwachten als je op zoek gaat naar inspiratie voor deze trend? Eigenlijk kan bijna alles wel. Looks die wij opvallend vonden waren bijvoorbeeld French tips met schimmel erop of een nagel vol met hyperrealistische puistjes. Een nagel met bloedadertjes erop is ook erg uniek net als de manicure met beestjes erop. Het idee is eigenlijk: is het vies? Dan hoort het op je nagels. Je kan hiermee zo uitbundig zijn als je zelf wel. Sommige looks vereisen bijvoorbeeld een complete transformatie van de nagel waarbij zelfs de vorm van de nagel wordt veranderd. Maar er zijn ook looks die wat minder opvallend zijn zoals de schimmelnagels. Het is een look die misschien niet altijd geschikt is voor een dagelijkse look. Maar dit kan zeker een leuke look zijn om een keer uit te proberen voor een themafeestje of zelfs voor Halloween. En zeker als je houdt van een meer opvallende, alternatieve look is dit zeker een trend die je een keer moet proberen.

Ben je benieuwd naar hoe dat er dan precies uitziet? Dit zijn een aantal van onze favoriete voorbeelden!

Meer op Instagram
Meer op Instagram
Meer op Instagram
Meer op Instagram
Bron: Bustle
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top