Haarverzorging

Dit is hoe jij jouw haar laat drogen zonder föhn en zonder pluis

Dit is hoe jij jouw haar laat drogen zonder föhn en zonder pluis

Meiden met lang haar kennen het maar al te goed: je wil je haar droog hebben maar föhnen duurt veel te lang, en het zelf laten drogen zorgt voor een pluizenbol. Dit is hoe je je haar zonder föhn laat drogen zonder dat het gaat pluizen.

Lees ook: Waarom je je haar beter wél kunt wassen als het vet is

Verminder je shampoo gebruik

Je haar wassen is natuurlijk belangrijk om het schoon te houden. Maar als je je haar te vaak wast, kan je haar uitdrogen en dus meer gaan pluizen. Als je last hebt van pluizend haar kan het dus goed zijn om te kijken naar hoe vaak je je haar eigenlijk wast. Een of twee keer per week zou al genoeg moeten zijn. Bouw het gebruik van je shampoo af. Zo voorkom je dat je meerdere dagen rondloopt met vettig haar.

Was je haar moet koud water

Warm douchen voelt misschien fijn, maar door de hitte gaan je haarschubben openstaan. Hierdoor kan de natuurlijke olie in je haar makkelijk ontsnappen. Het resultaat is droger haar met meer pluis. Om dit te voorkomen hoef je niet per se koud te douchen. Je haar uitspoelen met lauw water kan ook een enorm verschil maken.

Kam je haar in de douche

Merk jij ook dat je haar extra pluizig wordt nadat je het hebt geborsteld? Om dit te voorkomen raden we je aan om het alleen te kammen onder de douche, en daarna niet meer. Doe dit met een wijde kam terwijl je je conditioner in je haar hebt. Hierdoor voorkom je schade aan je haar.

Pak het drogen anders aan

Je haar drogen met een handdoek kan je haar extra pluzig maken. Dit is zeker het geval wanneer je gaat wrijven. Je kunt het beste een microvezel handdoek gebruiken om je haar mee te drogen. Dep en knijp hiermee het vocht uit je haar totdat het niet meer druipt. Zo voorkom je dat je haar gaat pluizen zodra het droog is.

Gebruik een leave-in product

Je haar extra hydrateren na het wassen zorgt ervoor dat de pluis wegblijft. Een leave-in product is hiervoor ideaal. Werk een leave-in conditioner of een styling cream in je haar terwijl het nog nat is. Laat daarna je haar met rust. Het te veel aanraken kan namelijk ook zorgen voor extra pluizigheid.

Gebruik wekelijks een masker

Over extra hydratatie gesproken: je haar verzorgen met een voedend masker is ook een hele fijne manier om pluizigheid weg te houden. Door gebruik te maken van een masker geef je je haar de verzorging die het nodig heeft. Focus het masker op de uiteindes. Dit is namelijk vaak het droogste gedeelte van je haar.

Bron: Byrdie
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top