Haarverzorging

Waarom je je haar beter wél kunt wassen als het vet is

Waarom je je haar beter wél kunt wassen als het vet is

Weet je nog een tijdje terug toen het helemaal trending was om je haar níet te wassen? Deze viral trend zou ervoor zorgen dat je haar beter groeide en dat het overall gezonder was voor je haar. Nú is het juist een ding om je haar toch weer iedere dag (of om de dag) te wassen. Dit is waarom...

Haar training

Op onder andere TikTok was het een heuse trend om je haren zo lang mogelijk niet te wassen. Who cares dat het vet is? Je kunt er dan een mooie slick back staart of knot mee maken. De meningen waren er destijds al over verdeeld, maar toch ging menig vrouw ermee aan de slag: haar training. Het zou zo zijn dat je haar getraind kon worden om op den duur minder vet te worden. Vettig haar zou komen door te vaak wassen en als je dat afbouwde, dan zou het met minder wasbeurten ook minder vet worden.

Resultaten

Het was even een gevalletje 'wie mooi wil zijn moet pijn lijden' en veel vrouwen kregen ook fantastische resultaten. Uiteindelijk bleek het geen one size fits all situatie te zijn, want sommige vrouwen bleven gewoon met vet haar achter. Goed om te weten dus dat - net zoals met elke trend - niet alles bij iedereen hetzelfde werkt. Echter werd het met deze no hair wash trend ook uit den boze om je haar wél te wassen.

Hormonen

Een dermatoloog laat nu weten dat de vork heel anders in de steel zit. Je haar en hoofdhuid kun je niet trainen door het minder te wassen. De olie die op je hoofd wordt geproduceerd wordt namelijk aangestuurd door hormonen en kan dus niet veranderd worden met meer of minder wasbeurten. Het zal dus bij letterlijk iedereen anders werken.

@aamnaadel

Hoe vaak haar wassen?

Niet te veel en niet te weinig dus. Got it. Maar wat is dan wel het juiste om te doen? Zoals we eerder al zeiden werkt het dus echt bij iedereen anders. Ons advies is gewoon om je haar te wassen wanneer het vettig is! Zo blijf je er in ieder geval schoon en verzorgd uitzien. Is het eigenlijk hair wash day en heb je de volgende dag meer zin in een slick back, dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om even te wachten met wassen. Dat ligt helemaal bij jou!

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top