Fashion

Dit zijn de leukste manieren om een leren jasje te stylen

Dit zijn de leukste manieren om een leren jasje te stylen

Een leren jasje is een item dat we allemaal wel in onze kast hebben hangen. Toch is het een item dat soms lastig is om te stylen. Dit zijn onze favoriete manieren om een leren jasje te stylen.

Lees ook: Sporty chic: alles wat je moet weten over deze trend

Over een maxi jurk

Een maxi jurk is vaak al een outfit op zichzelf. Maar aangezien het buiten weer wat kouder wordt, is een jasje er overheen alles behalve een slecht idee. Een leren jasje is het perfecte jasje om te dragen over een statement piece zoals een kleurrijke maxi jurk. Een leren jasje is tenslotte is basis item. Hiermee geef je je outfit ook een edgy look. Maak je outfit af met bijpassende schoenen en een tas die mooi aansluit bij je jurk.

Met jeans en een wit T-shirt

Soms zijn de meest simpele looks het meest effectief. Als je echt niet weet wat je aanmoet, kun je altijd gaan voor deze modieuze combinatie. Een wit T-shirt, jeans en een leren jasje is een hele simpele look die je op veel verschillende manieren kunt stylen. Je kan bijvoorbeeld gaan voor een high waisted, baggy paar jeans met een cropped topje of juist voor low waisted jeans en een oversized shirt. Maak de look af met chunky sieraden en je favoriete sneakers.

In combinatie met een legging

Een legging draag je hoogstwaarschijnlijk als je naar de sportschool gaat of even snel naar de supermarkt rent. Maar wie zegt dat je er ook dan niet stylish uit kunt zien? Gooi een leren jasje over je simpele legging heen om je chill-outfit naar een hoger niveau te tillen.

Met een bijpassend setje

Bijpassende setjes zijn altijd handig om in je kast te hebben hangen. Op die manier heb je altijd een perfecte outfit klaarliggen voor als je geen tijd hebt om iets uit te kiezen. Maar een bijpassend setje heeft nog wat extra toevoegingen nodig om een complete outfit te kunnen zijn. Maak de look af met een leren jasje om de look wat edge te geven en om ervoor te zorgen dat je het niet koud krijgt wanneer je naar buiten gaat. Het leren jasje zou ook onderdeel kunnen uitmaken van je bijpassende setje!

Draag je leren jasje als statement piece

Leren jasjes zijn basis items voor in je kast, maar een leren jasje kan ook zeker een statement zijn. Ga bijvoorbeeld voor een jasje in een unieke kleur of in een uniek model. Denk bijvoorbeeld aan een trench coat van leer of een cropped jasje. Op deze manier maak je van je leren jasje juist de focus van de outfit in plaats van een toevoeging.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top