Fashion

Dit zijn de nieuwste modetrends die we hebben opgepikt van TikTok

Dit zijn de nieuwste modetrends die we hebben opgepikt van TikTok

Op TikTok ontstaan er dagelijks talloze trends. En dan hebben we het niet alleen over dansjes en beauty trends. De app staat ook vol met leuke fashion inspiratie. Dit zijn de leukste modetrends die we hebben opgepikt van TikTok.

Lees ook: Dit zijn de leukste manieren om een leren jasje te stylen

Cardigancore

Dankzij TikTok is het dragen van een gebreid vest weer helemaal in. Zeker voor de aankomende herfst is dit een trend die wij verwelkomen. De trend wordt op TikTok cardigancore genoemd, maar het is eigenlijk niet meer dan het afmaken van je outfit met een gebreid vest. Het is dus niet per se een hele aesthetic op zichzelf. Een cardigan kan met van alles gedragen worden. Vooral een oversized vest wordt gezien als hip binnen deze nieuwe trend.

Dubbel denim

Denim on denim is op TikTok helemaal in. Dit heeft voornamelijk te maken met het feit dat de country en Western aesthetic weer helemaal terug is. Daar hebben we grotendeels Beyoncé voor te danken. Bij deze trend zien we veel combinaties van spijkerjasjes met jeans. De twee kleuren denim hoeven niet op elkaar aan te sluiten. Een paar jeans met een donkerdere washing dan het jasje, of andersom, is helemaal in. Zo geef jij je monochroom outfit een unieke twist. Bij deze trend zien we ook vooral veel oversized en baggy styles.

Cherry rood

Op het gebied van kleur zien we veel cherry rood. Bij deze tint moet je dus vooral denken aan een ietwat lichtere, warme roodtint. De kleur wordt gedragen als een soort 'pop of color'. Het wordt bijvoorbeeld gedragen in de vorm van een paar schoenen, een handtas, lipstick of een haaraccessoire. Een cherry rode jas is ook zeker iets dat binnen de trend past. Met deze kleur maken we een mooie overgang van de zomer naar de herfst: de kleuren blijven vrolijk en fel, maar ook warm en cozy.

Spencers

Naast gebreide vesten zien we ook steeds meer gebreide spencers voorbijkomen op TikTok. De app omarmt de herfst al flink en dat is terug te zien in de modetrends. Een spencer is vanwege het mouwloze design een perfect tussenitem. Daarnaast past het perfect in de grandpacore aesthetic waar TikTok momenteel zo dol op is.

Puffy fashion

Tot slot blijft TikTok ook nog een beetje hangen in de zomerse, cottagecore trends. Outfits met puffy details zijn helemaal in. Denk aan pofmouwtjes en rokken met beetje extra puff. Hierdoor gaan we weer helemaal terug naar de Bridgerton aesthetic en wij zijn zeker fan.

Bron: WhoWhatWear
Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top