Interior

De grootste interieurtrends voor deze herfst en winter

De grootste interieurtrends voor deze herfst en winter

Nog een paar dagen en dan is het zover: de herfst is begonnen! Het seizoen van gezelligheid, cozy avonden met een dekentje op de bank, de kaarsjes aan en rondparaderen in je favoriete sweater. Natuurlijk is het wel zo leuk om je interieur aan te passen op de herfst en winter, zodat je in een warm bad thuiskomt na een lange dag werken. Wij helpen je op weg, want dit zijn de grootste interieurtrends voor deze herfst en winter.

Cozy interieur

In de herfst en winter draait het allemaal om gezelligheid en lekker cocoonen op de bank. Om het thuis ook echt een fijne plek te maken wanneer het buiten regent en sneller donker wordt, is de cozy interieurtrend perfect om op in te spelen. Bij de cozy interieurtrend draait het allemaal om teddy-en bouclé stoffen, een warm plaid op de bank en een pluizig vloerkleed. Eigenlijk is het vooral belangrijk om je huis aan te kleden met fluffy materialen, zodat je echt een huiselijk gevoel krijgt.

Zachte vormen

Zachte vormen horen ook bij een cozy interieur. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een ronde eettafel, een organisch vormige salontafel of een accessoire in een ronde vorm. Hiermee doorbreek je de harde lijnen en creëer je een zachter geheel in huis. Zo ben je weer een stapje dichterbij een gezellig interieur voor de herfst en winter!

Warme kleuren

Warme kleuren zijn helemaal hot and happening anno de herfst en winter van 2024. De kleuren terra, gezellig oranje, warm bruin en zacht rood doen het bijvoorbeeld heel erg goed in huis. Combineer deze kleuren met zachte en warme nude tinten voor een optimaal resultaat. Denk aan één kleurrijke muurkleur, die je dan weer laat terugkomen in de kussentjes op de bank en een kandelaar. Verf de overige muren in verschillende nude tinten. Zo weet je een goede balans te creëren tussen kleur en rust in huis.

Printjes op de muren

Printjes op de muren zijn weer terug van weggeweest. Behang één muur in een print waar jij helemaal dol op bent. Neem deze print als basis voor de rest van het interieur en bekijk goed welke kleuren hier allemaal in voorkomen. Heb je bijvoorbeeld een print uitgekozen waar groen in voorkomt? Verwerk dan ook wat groene details in je interieur, zodat je wel een geheel maakt van het huis.

Multifunctionele meubels

Deze herfst en winter draait het naast de looks ook om multifunctionele meubels. Neem een bank met opbergruimte, een tafel die je kan uitschuiven als je visite hebt of een bed met lades eronder. Zo bespaar je veel ruimte in huis, superhandig!

Lees ook: Dit zijn de nieuwste modetrends die we hebben opgepikt van TikTok

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top