Oogmake-up

Heb je blauwe ogen? Zo kun je make-up gebruiken om ze te accentueren

Heb je blauwe ogen? Zo kun je make-up gebruiken om ze te accentueren

Blauwe ogen zijn prachtig. Deze oogkleur moet je dus natuurlijk accentueren met make-up. Zo kunnen mensen niet meer van jouw kijkers wegkijken. Dit zijn de beste make-up tips voor het accentueren van blauwe ogen.

Lees ook: Dit is hoe jij jouw groene ogen laat opvallen met behulp van make-up

Accentueer je blauwe ogen met de juiste oogschaduwkleuren

Blauwe ogen kun je prachtig accentueren met oogschaduw. Als je een tof contrast wil creëren, kun je gaan voor rode of oranje oogschaduw. Deze kleuren staan namelijk recht tegenover blauw op het kleurenwiel. Hierdoor vormen ze een contrast. Klinkt dit een beetje te bold voor jou? Geen probleem. Andere, meer neutrale tinten, die jouw blauwe ogen kunnen accentueren zijn bruin, perzik, koper en goud. Koraaltinten of roségoud gaat ook heel mooi samen met blauwe ogen. Voor een meer opvallende ooglook kun je ook gaan voor blauwe oogschaduw. Hiermee creëer je een meer monochromatische look. Zilver is ook een prachtige kleur om je ogen mee te accentueren. Het hangt dus vooral af van of je liever voor warme tinten of voor koele tinten gaat.

Voeg er een gepaste eyeliner aan toe

Naast met oogschaduw, kun je je ogen ook accentueren met behulp van een eyeliner. Hierbij hebben we het over eyeliner die je op je ooglid aanbrengt. Maar je kan ook gaan voor een eyeliner op je waterlijn. Een eyeliner die je anbrengt op je waterlijn komt het dichts bij je iris. Hierdoor is het een extra krachtig middel om je oogkleur mee te accentueren. We raden je aan om te gaan voor een bruin potloodje voor een natuurlijke look. Je kan ook gaan voor een oogpotloodje met een koperen of gouden kleur. Bij dit product gelden eigenlijk dezelfde principes als bij je oogschaduw. De kleuren die je hiervoor kunt gebruiken zijn dus hetzelfde. We raden je zeker aan om je oogschaduw en oogpotlood met elkaar te laten matchen. Maar ga bijvoorbeeld met je oogpotlood voor een iets donkerdere tint zodat deze nog steeds opvalt en niet samensmelt met de oogschaduw. Zwarte eyeliner kan hier ook heel mooi zijn, zeker als je ogen lichtblauw zijn.

Maak de look af met mascara

Tot slot kun je de look helemaal afmaken met de juiste mascara. Ga je voor een opvallende oogschaduwlook? Dan kun je deze aanvullen met een opvallende mascarakleur. Ga bijvoorbeeld voor blauw. Maar we kunnen ons ook voorstellen dat dat misschien iets te veel van het goede is. De mooiste kleuren mascara voor blauwe ogen zijn bruin of zwart. Ga je voor een look zonder oogschaduw? Dan raden we zeker aan om een keer blauwe mascara te proberen! Voor een extra touch kun je nog wat zilveren oogschaduw in je binnenste ooghoek aanbrengen.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top