Haarverzorging

Dit zijn de meest voorkomende opzetstukken voor een föhn en hoe je ze gebruikt

Dit zijn de meest voorkomende opzetstukken voor een föhn en hoe je ze gebruikt

Een föhn is een ontzettend handige haartool die iedereen in huis zou moeten hebben. Dit apparaat wordt vaak verkocht met een aantal opzetstukken. Maar hoe gebruik je die eigenlijk? Dit zijn de meest voorkomende opzetstukken voor een föhn en hoe je ze gebruikt.

Lees ook: Krulspelden: Zo maak je golven en volume zonder schade aan je haar te brengen

Nozzle

De nozzle is het mondstukje dat bij je föhn zit. Hiermee wordt de lucht begeleid en wordt het dus een meer rechte luchtstroom. Dit opzetstuk zorgt ervoor dat je met meer controle kunt föhnen. Dit is handig voor als je je haar gaat stylen met je föhn, je hebt nu namelijk veel meer precizie. Daarnaast zorgt het ervoor dat je haar minder pluist na het drogen. Dit opzetstuk is vooral handig voor als je je haar wil stijlen of meer volume wil creëren. Wil je meer volume? Föhn dan het haar omhoog. Wil je je haar stijlen? Föhn dan naar beneden.

Diffuser

De diffuser is een onmisbaar opzetstuk voor de meiden met krullen. Het opzetstuk is bedoeld om pluizend haar tegen te gaan en om het natuurlijke krulpatroon van je haar te behouden. Het droogt je lokken mooi gelijkmatig zonder dat de krullen worden verstoord. Daarnaast zorgt het voor meer volume en definitie. Gebruik de diffuser om secties haar te pakken en deze voorzichtig te scrunchen. Als je veel haar hebt, raden we je aan om je haar in secties te verdelen voordat je gaat föhnen. Hiermee voorkom je dat je per ongeluk een plukje overslaat.

Kam

Veel haardrogers komen ook met een opzetstukje dat doet denken aan een kam. Dat is ook precies wat het doet, maar het is voornamelijk bedoeld voor krullen. Met dit opzetstuk kun je gemakkelijk klitten uit je haar halen en je krullen deffiniëren terwijl je je haar droogt. Dit opzetstuk is voornamelijk nuttig voor dames met kroeshaar. Om het opzetstuk te gebruiken kun je voorzichtig een sectie haar optillen met de kam om meer volume te creëren. Of je kan je haar ermee kammen tijdens het föhnen.

De 'cool shot' knop

Tot slot is er de 'cool shot' knop die veel föhns hebben. Deze functie zorgt voor een plotselinge koude luchtstroom in tegenstelling tot een warme luchtstroom. Bij veel föhns is de knop blauw van kleur. Deze knop is ideaal voor tijdens het stylen van je haar omdat het de haarstyle die je hebt gecreëerd vastzet. Daarnaast helpt het met het voorkomen van pluizend haar. Het zorgt zelfs voor meer glans. Druk simpelweg op de knop en blaas met de föhn op het haar dat je gestyled hebt gedurende vijftien tot dertig seconden,

Bron: Byrdie
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top