Interior

Zo maak je jouw interieur herfstproof

Zo maak je jouw interieur herfstproof

De herfst is officieel begonnen, tijd om ons huis klaar te stomen voor de meest cozy tijd van het jaar. Met deze tips maak jij jouw huis en interieur herfstproof.

Lees ook: De grootste interieurtrends voor deze herfst en winter

Doe een deep clean

Voordat je opnieuw gaat decoreren, is het altijd goed om je huis even goed en grondig schoon te maken. Haal dus even de meubels van hun plaats om de vloer eronder en eventueel de muur erachter schoon te maken, dweil de vloeren, stof alles af en doe eventueel aan wat decluttering. Zo maak je je huis echt klaar voor het nieuwe seizoen: met een schone start.

Isoleer je woning om het herfstproof te maken

In de herfst wordt het natuurlijk weer wat kouder. En zoals we van het Nederlandse weer gewend zijn, wordt het niet alleen koud maar gaat het waarschijnlijk ook regelmatig regenen en hard waaien. Voor deze weersomstandigheden is een goed geïsoleerd huis een must. Kijk goed naar welke plekken in je huis wat extra isolatie kunnen gebruiken. Denk aan het dak, je vloeren, ramen en muren. Hoe eerder je dit doet hoe beter! Want hier zal je nog jaren van kunnen profiteren.

Ga voor warme verlichting

Oké, terug naar decoratie. Zeker nu het buiten weer kouder wordt, is het fijn om je huis een knusse sfeer te geven. Je huis moet aanvoelen als een fijne en warme plek. Hiervoor is het een goed idee om te kiezen voor lichten met een warme ondertoon. Hierdoor voelt je huis al een stuk knusser. Je hoeft hiervoor niet eens per se nieuwe lampen te kopen. Je kunt gewoon de peertjes in je huidige lampen verwisselen.

Creëer laagjes met zachte items

Niks is zo fijn als op een koele, regenachtige avond onder een dekentje te kruipen met een kop thee en een goed boek. Voor dit seizoen wil je dat knusse gevoel. Om dat knusse gevoel te creëren heb je zachte items nodig. Denk aan dekentjes, kleedjes, kussentjes, etc. Ga voor warme tinten. Hiermee voelt jouw huis al gelijk een stuk herfstachtiger.

Zorg ook voor de buitenkant van het huis

Nog heel even terug naar het zorgen voor je huis. Onderhoud van de buitenkant van je huis en je tuin is belangrijk, zeker in de herfst. Zorg ervoor dat je tuin herfst ready is, vooral als je een moestuintje hebt. Werp ook even een blik op je dakgoten als je deze hebt. Haal blaadjes en takjes eruit om te voorkomen dat het water niet meer goed door kan stromen.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top