Gezichtsverzorging

Vaseline vs Aquaphor: dit is het verschil

Vaseline vs Aquaphor: dit is het verschil

Aquaphor en Vaseline zijn twee producten die enorm op elkaar lijken. Aquaphor bevat ook vaseline, maar hoe verschillen de dan precies van elkaar en maakt dit verschil echt uit voor hoe je de twee producten gebruikt? Wij zetten alle feiten voor je op een rijtje.

Lees ook: Blake Lively gebruikt geen conditioner: is dit een beauty hack of niet?

Wat is Aquaphor?

Aquaphor is een skincare product dat vaseline bevat, samen met andere ingrediënten zoals lanoline, glycerine, bisabolol en panthenol. Deze ingrediënten zorgen ervoor dat het product erg hydraterend is. Daarnaast zorgt het voor een verzachtend gevoel, beschermt het de lippen en kan helpen bij het genezen van droge, gescheurde lippen. Het creëert een beschermlaag over de lippen die ervoor zorgt dat vocht op de lippen blijft en dus niet kan ontsnappen.

In vergelijking met Vaseline is Aquaphor een wat lichter product. Het is makkelijker om over de lippen te verspreiden en wordt makkelijker door de huid opgenomen. Vaseline is vaak ook wat vettiger.

Wat is Vaseline?

Er bestaat een grote kans dat jij een potje Vaseline in huis hebt. Het is een vertrouwd en geliefd product dat voor 100% bestaat uit vaseline. Het is dus niet alleen de naam van het merk, maar ook de naam van het ingrediënt zelf. Het wordt vaak gebruikt om droge en geïrriteerde lippen te behandelen. Daarnaast vormt het net als Aquaphor een barrière die het vochtgehalte op je lippen vasthoudt. Het beschermt de lippen ook tegen mogelijke schade van buitenaf. Dit maakt het een fijn product om te gebruiken wanneer je lippen beschadigd en dus extra kwetsbaar zijn.

Wanneer gebruik je ze?

Aquaphor en Vaseline lijken dus heel erg op elkaar. Maar wanneer verkies je dan het ene product boven de ander? Het hangt puur af van persoonlijke voorkeur. Hou je van het vettige gevoel dat Vaseline geeft, dan is dat het beste product voor jou. Hou je daar niet van, ga dan voor Aquaphor.

Daarnaast kun je Vaseline het beste gebruiken als je last hebt van een droge en gevoelige huid. Dit geldt ook voor droge en gescheurde lippen. Omdat het een barrière vormt op de huid en vocht afstoot, kan je het ook gebruiken om pijnlijke wrijving tussen je benen tegen te gaan. Vaseline is naast een genezer dus ook een beschermer. Aquaphor is voornamelijk een genezer. Gebruik dit product dus vooral op droge en pijnlijke plekjes om het te helpen genezen.

Bron: Byrdie
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top