Haarverzorging

Blake Lively gebruikt geen conditioner: is dit een beauty hack of niet?

Blake Lively gebruikt geen conditioner: is dit een beauty hack of niet?

Actrice Blake Lively heeft prachtig haar. Om haar glanzende lokken gezond te houden gebruikt ze een net iets andere haarroutine. Maar hoe werkt die routine en is het echt beter dan de gebruikelijke stappen? Wj zoeken het uit.

Lees ook: Krulspelden: Zo maak je golven en volume zonder schade aan je haar te brengen

Waarom Blake Lively geen conditioner gebruikt

Blake Lively is sinds kort de trotse eigenaar van haar eigen haarverzorgingsmerk genaamd Blake Brown. Deze lijn bestaat uit veel verschillende producten, maar een conditioner ontbreekt. Dit komt doordat Blake er zelf bij zweert om het product over te slaan. Wat ze wel doet is twee verschillende shampoo's gebruiken en dit vervolgens opvolgen met een haarmasker. Dit doet ze omdat je haar volgens haar twee dingen nodig heeft: versterking en hydratatie. Ze gebruikt daarom een shampoo die gericht is op het versterken van je haar en eentje voor de hydratatie. Ze wisselt de twee shampoo's met iedere douchebeurt om. Je gebruikt ze dus niet allebei tegelijk. Je kan je haar wel twee keer achter elkaar wassen als je veel producten in je haar gebruikt. Blake Lively volgt de shampoo op met enkel een haarmasker en slaat dus de conditioner over.

Is deze techniek een life hack?

Het korte antwoord op deze vraag is nee. We leggen je uit waarom. Shampoo heeft één taak en dat is het haar reinigen. Er zijn verschillende soorten shampoos op de markt voor verschillende soorten haar of bepaalde haarproblemen. Zo heb je shampoo voor droog haar, shampoo voor vettig haar of gewoon shampoo voor een bepaald haartype. Welke shampoo je gebruikt hangt af van jouw haar. Een hydraterende shampoo kan fijn zijn voor mensen met een droge hoofdhuid, maar voor je haar zelf zal het waarschijnlijk niet heel veel doen. Dit komt namelijk doordat je alleen het haar op je hoofdhuid wast wanneer je shampoo gebruikt. Behalve als je haarproducten uit je haar wast, gebruik je je shampoo dus niet in de lengtes van je haar. Door extra hydratatie toe te voegen in je routine door middel van shampoo, kun je dus eigenlijk niet je conditioner vervangen.

Maar Blake raadt aan om over te stappen op alleen een haarmasker. Lost dit het probleem dan niet op? Nee. Een haarmasker hoor je namelijk te gebruiken als aanvulling op je gebruikelijke conditioner. Zie het eigenlijk als hetzelfde als een hydraterend gezichtsmasker dat je gebruikt naast je dagcrème. Door alleen een masker te gebruiken, geef je je huid (en in dit geval je haar) niet de normale dosis hydratatie die het nodig heeft maar juist een overdosis. Het resultaat: vettig haar.

Eindstand: Blake Lively heeft wat ons betreft geen nieuwe life hack uitgevonden.

Bron: Vogue
Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top