Gezichtsverzorging

Safety razor uitproberen? Zo gebruik je het

Safety razor uitproberen? Zo gebruik je het

Scheren, sommige mensen vinden het een onmisbare stap in hun routine, anderen slaan het liever over. De manier waarop je scheert maakt veel uit, ditzelfde geldt voor de producten die je gebruikt. Een safety razor is een hele goede en milieuvriendelijke optie. Maar hoe gebruik je zo'n ding eigenlijk?

Lees ook: Dit is hoe je kunt scheren als je acne hebt

Wat is een safety razor?

Een safety razor is een scheermesje dat iets teruggaat in de tijd. Het is een constructie die gebruikmaakt van een beschermlaag tussen de huid en het mesje. Er wordt hier maar één mesje gebruikt. Deze kun je zelf vervangen. Dit maakt een safety razor een erg milieuvriendelijke optie. Het enkele mesje is goed in het weghalen van ieder haartje en exfolieert de huid. Wanneer je gebruikmaakt van zo'n mesje, is de kans dat je last krijgt van ingegroeide haren ook kleiner.

Zo bereid je je voor op het scheren met een safety razor

Scheren met een safety razor werkt iets anders dan met een wegwerpmesje. Hoe je de huid hierop voorbereid is dus ook anders. Het is ook ietwat intimiderend aangezien een safety razor erg scherp is. Je kan dus gemakkelijker jezelf openhalen. Wees dus erg voorzichtig en lees de instructies goed. De voorbereiding is ook erg belangrijk. Zorg ervoor dat de huid goed schoon is en dat je het heb geëxfolieerd voordat je gaat scheren. Heb je een gevoelige huid, dan raden we je aan om gebruik te maken van een lubricant tijdens het scheren. Hierdoor glijdt het mesje gemakkelijker over de huid en is het risico op schade kleiner.

Zo gebruik je het

Nu kun je echt gaan scheren. We raden je aan om het mesje in een hoek van dertig graden tegen de huid aan te zetten tijdens het scheren. Haal het mesje vervolgens over de haren heen, in dezelfde richting als de haargroei. Kijk dus eerst goed naar je haartjes om te zien welke kant ze op groeien. Gebruik tijdens het scheren niet te veel druk. Hierdoor kun je jezelf pijn doen.

Met een safety razor kun je de haartjes perfect weghalen zodat er geen stoppeltje meer overblijft. Toch raden we je aan om hier voorzichtig mee te zijn. Als je het hele haartje weghaalt, vergroot je namelijk de kans op ingegroeide haren. Als je deze wil voorkomen, raden we je dus aan om het haartje niet helemaal weg te scheren. De druk verlichten op je mesje is de beste manier om hiervoor te zorgen.

Bron: Byrdie
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top