Wenkbrauwen

5x de beste tips voor vollere wenkbrauwen

5x de beste tips voor vollere wenkbrauwen

Ook al spotten we steeds meer de dunne wenkbrauw look, we blijven massaal fan van de mooie volle wenkbrauwen. Helaas is niet iedereen gezegend met een volle brow, maar daar hebben wij een aantal trucjes voor! Dit zijn namelijk 5x de beste tips voor het creëren van vollere wenkbrauwen op een natuurlijke manier.

1. Goede verzorging

Een goede verzorging komt van binnen en buiten, daarom is het belangrijk om een gezonde levensstijl aan te houden. Let op vitamines en mineralen die de haargroei stimuleren, denk aan vitamine B, E en genoeg omega-3 vetzuren. Verder bestaan er ook veel wenkbrauw oliën en serums, die ervoor zorgen dat de haartjes sneller en voller teruggroeien. Ga wel voor een serum met ingrediënten die de haargroei stimuleren en daarnaast ook verzorgende extracten bevatten.

2. Wenkbrauwgel

Wenkbrauwgel is een ideaal product als je meer volume aan je wenkbrauwen wilt geven. Kleur eerst je wenkbrauwn in met een potlood of poeder, zorg ervoor dat je met de haartjes omhoog tekent. Vervolgens breng je de wenkbrauwgel aan, om alle haartjes goed op de plek te houden. Doe dit wederom door met het borsteltje omhoog te 'kammen'. Je zult meteen merken dat je wenkbrauwen er voller en verzorgder uitzien!

3. Laat je wenkbrauwen een tijdje met rust

Wanneer je natuurlijke volle wenkbrauwen wilt creëren, is het belangrijk om je wenkbrauwen echt even met rust te laten. Laat het epileren achterwegen, want hiermee beschadig je de haarfollikels. Wanneer je deze te erg beschadigd, zullen de haartjes minder consequent teruggroeien. Laat het dus even goed groeien, zodat je natuurlijke wenkbrauw mooi vol groeit.

4. Hybrid brows of powder brows

Hybrid brows zorgen ervoor dat je wenkbrauwen voller worden, dus erg fijn als je wat minder haartjes hebt bij je wenkbrauwen. Bij deze methode worden de wenkbrauwhaartjes geverfd. Goed nieuws, want de verf blijft op de haartjes wel tot 6 weken zitten. Geef je liever echt wat meer vorm aan je wenkbrauwen? Dan zijn powder brows een goede optie voor jou! Hier wordt extra pigment toegevoegd, waardoor je elke vorm kan maken die je maar wilt. Ook worden je wenkies veel dikker en voller. Powder brows zijn geen tijdelijke oplossing, maar blijven echt permanent zitten. Hoe fijn is dat?

5. Brow lamination

De brow lamination blijft een populaire trend. Hierbij worden de haartjes van je wenkbrauwen omhoog gekamd en blijven ze ook een aantal weken zo zitten. Je krijgt er meteen een hele open blik van en je wenkbrauwen lijken tot wel twee keer zo vol!

Lees ook: Dit is waarom mensen opeens zout in hun koffie doen

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top