Het gebruik van lasers is momenteel erg hip in de beauty wereld. Je kan er ontzettend veel mee doen en mee bereiken, maar wat precies? Dit zijn vier veel voorkomende laserbehandelingen en hun werking.
Lees ook: Safety razor uitproberen? Zo gebruik je het
Lasers kunnen gebruikt worden om psoriasis te bestrijden. Dit is een huidaandoening waarbij de huid sneller nieuwe huidcellen aanmaakt dan normaal. Hierbij kan je last krijgen van rode plekken en schilfers op de huid. Je kan je huid laten laseren met verschillende soorten lasers waaronder Excimer en Ng:YAG lasers om psoriasis te verminderen. De lasers vallen het DNA in de cellen aan die het probleem veroorzaken. Dit kan zorgen voor een verbetering van het uiterlijk van de huid.
Moedervlekken hebben we allemaal, maar ze zijn niet altijd gewenst. Sommige moedervlekken kunnen gevaarlijk zijn en kunnen het beste verwijderd worden. Dit kan gedaan worden met behulp van laserbehandelingen. Moedervlekken kunnen dramatisch worden verminderd met behulp van lasers. Gepulseerde kleurstoflasers richten zich op de melanine in de huid en verminderen dit. Hiermee kun je wijnvlekken en bruine moederlvekken behandelen.
Heb je ergens een litteken dat je niet mooi vindt? Dan kun je deze laten verwijderen door middel van lasers. Lasers kunnen iedere soort litteken behandelen. Denk hierbij aan littekens van operaties, van acne of van verwondingen. De lasers penetreren de opperhuid om de aanmaak van nieuwe, gezonde cellen te stimuleren. De meest voorkomende lasers die worden gebruikt bij het verwijderen van littekens zijn ablatieve fractionele koolstofdioxidelasers, Nd:YAG, niet-ablatieve fractionele lasers en gepulseerde kleurstoflasers.
Tot slot kun je natuurlijk ook haar verwijderen met behulp van lasers. Het ding is hierbij natuurlijk wel dat haar teruggroeit. In tegenstelling tot andere behandelingen waarbij je vaak niet steeds terug hoeft te komen, is het ontharen met behulp van lasers iets dat je vaker zal moeten doen om het bij te houden. Het voordeel hiervan is wel dat je dit niet erg vaak hoeft te doen, je lichaam blijft langer glad dan na bijvoorbeeld een scheerbeurt of waxen.
Laser hair removel is een medische procedure waarbij een gecontentreerde laser wordt gebruikt om ongewenste haartjes te verwijderen. De laser zendt licht uit dat wordt geabsorbeerd door het pigment in het haar. De lichtenergie wordt omgezet in warmte, die vervolgens de haarzakjes beschadigt die haren produceren. Deze schade remt of vertraagt de toekomstige haargroei. Bij herhaalde behandelingen kan laserontharing ongewenste haargroei permanent verminderen. Hoewel niet alle haren onmiddellijk uitvallen, zullen ze binnen enkele dagen tot weken na de behandeling verdwijnen.
Lasers kunnen naast ontharen ook helpen bij het stimuleren van haargroei. .