In het voedingsschema van de gemiddelde Nederlander zitten best wat melkproducten verwerkt. Zo is het eigenlijk al een hele lange tijd, maar dat betekent niet perse dat het ook echt goed voor je is. Vroeger is ons verteld dat we niet zonder konden, maar eigenlijk is niets minder waar. Dus, wat zou er nou precies gebeuren als je het geheel uit je dieet schrapt?
Het schijnt dat melkproducten dé boosdoener zijn achter vele kwaaltjes die we hebben. Nu is het natuurlijk de vraag of dit ook echt zo ernstig is, maar als je een maandje zonder je geliefde kaas en yoghurt gaat, zal je waarschijnlijk wel wat verschil merken. Wij zetten op een rijtje wat je zoal kan verwachten.
1. Je huid kan er beter van worden
Aangezien melk van de koe in principe bedoeld is voor kalfjes, zitten er best veel hormonen in verwerkt die wij niet nodig hebben. Deze hormonen kunnen ervoor zorgen dat de huid meer olie gaat produceren en zo ook meer onzuiverheden krijgt. Dat schaaltje kwark in de ochtend zou dus wel vervelender kunnen uitpakken dan we dachten...
2. Het kan een opgeblazen gevoel verminderen
Het schijnt dat best veel mensen lichtelijk allergisch zijn voor lactose. Dit hoeft helemaal niet erg te zijn, maar het kan er wel voor zorgen dat je er een opgeblazen gevoel aan over houdt. Als je je afvroeg waar dat gevoel toch steeds vandaan komt, dan zou dit wel eens je antwoord kunnen zijn...
3. Je gewicht kan ervan veranderen
Er zit best veel vet en proteïne in zuivelproducten, dus zodra je dit schrapt uit je dieet zou je nog best wat kunnen afvallen ook. Het hangt er natuurlijk wel vanaf waar je de zuivel mee vervangt. Als je allemaal snacks gaat eten om je maag te vullen, dan ben je zeker niet beter bezig. Maar dat ligt natuurlijk best voor de hand.
Beeld thumb: iStock