Ook al is de herfst meteorologisch al begonnen, het is nog steeds mega warm in Nederland dus de craving naar lekker ijs hebben we allemaal nog steeds. Beetje zat van basic raketjes en Magnums of wil je gewoon iets nieuws proberen?
Dan introduceren wij, jawel, gin tonic-ijs dat je supermakkelijk zelf kunt maken!
De wonderen zijn de wereld nog niet uit: gin tonic-ijs bestaat. Wonder numero twee: het is ook nog eens heel makkelijk zelf te maken. Je hebt er maar een aantal ingrediënten voor nodig en bij het nuttigen van zo'n heerlijk ijsje is je dorst ook weer gelest. Wat wil je nog meer?
Voor zes ijsjes heb je het volgende nodig:
Elk nadeel heeft z'n voordeel (of andersom?) en bij het maken van deze ijsjes is het enige nadeel dat je ze niet direct, na het maken, kan nuttigen.
1. Anyways, je begint met het uitpersen van de helft van de limoen en het snijden van de andere helft in 6 dunne halve schijfjes.
2. Schaaf daarna de komkommer met een dunschiller in de lengte in dunne lintjes.
3. Voeg daarna de gin, tonic en het limoensap toe in een kan en roer het geheel goed door. Dan verdeel je de komkommerlinten en limoenschijfjes over de ijsvormpjes en schenk je je sap eroverheen.
4. Nu laat je je zelfgemaakte gin tonic-ijsjes ongeveer vijf uur invriezen en dan is het tijd om te genieten. Heerlijk!
Dit recept komt van Allerhande.nl.