Wakker worden met een mocktail (sorry, geen cocktail): wie wil dat nu niet? En voor liefhebbers van matcha lijkt het wel droom die uitkomt, want we hebben hier het recept voor een overheerlijke Matcha Mocktail. Eens een keer wat anders dan je gewone matcha latte die je elke ochtend maakt.
We zouden er voor in de late uurtjes graag een cocktail van maken, maar voor een frisse opkikker in de ochtend is de Matcha Mocktail een beter idee. Of je 'm nu voor jezelf maakt op je vrije dinsdagochtend, of op zondag tijdens de brunch met je familie, deze mocktail gaat een heuse hit worden. Schuif die mimosa maar aan de kant en maak ruim baan voor de matcha!
Dit is een recept voor één Matcha Mocktail.
Voor de cocktail
Voor de zwarte theesiroop
1. Kook als eerst de zwarte theezakjes zoals je dat normaal gesproken ook zou doen. Om bitterheid te voorkomen laat je de zakjes niet langer dan vijf minuten trekken.
2. Laat dan de thee samen met de agavesiroop en geraspte gember op een laag vuurtje pruttelen. Hierdoor ontstaat er een siroop. Laat het dan, als het siroop wordt, afkoelen.
3. It's matcha-time... Doe de limoensap, sinaasappelsap, matchapoeder, gin en zwartetheesiroop in een cocktailshaker. Voeg voor extra spice ook een handje ijsblokjes toe. Shaken maar!
4. Haal dan een mooi gekoeld cocktailglas tevoorschijn, giet je mengseltje erin en klaar is kees. Je kunt het nog mooi decoreren naar wens en dan kun je optimaal genieten van deze Matcha Mocktail.