Gezichtsverzorging

Dagcrème of zonnebrand: welke smeer je als eerste op je gezicht?

Dagcrème of zonnebrand: welke smeer je als eerste op je gezicht?

We blijven het maar zeggen: elke dag je gezicht insmeren met zonnebrand is écht belangrijk. Het is een goede stap om toe te voegen aan je skincare routine. Niet alleen in de zomer, maar ook wanneer het grijs en grauw is buiten. Om je skincare routine een beetje vorm te geven is het handig om te weten wanneer je spf op je gezicht smeert. Is dat voor of na je dagcrème?

Lees ook: Weg met de spf 50: waarom je je het beste met spf 30 kunt insmeren

Eerst dagcrème of zonnebrand opsmeren?

Als je een beetje into skincare bent, dan heb je vast een soort stappenplan dat je volgt. Eerst was je je gezicht met een cleanser, misschien doe je wat toner en serums op en dan...? Dagcrème of spf? Het is een dagelijks dilemma, maar no longer. We leggen je namelijk precies uit wat je beter eerst op je gezicht kunt smeren. De beste routine is namelijk: reinig, verzorg, hydrateer en bescherm.

Stappenplan

Het beste wat je kunt doen is dus inderdaad beginnen met het schoonmaken van je gezicht, dan verzorg en hydrateer je je huid met een dagcrème en sluit je af met een goede zonnebrandcrème. Volg je dit stappenplan, dan zorg je ervoor dat je huid optimaal profiteert van alle ingrediënten die er in de producten zit. Een spf kun je zien als een soort hekkensluiter, je beschermt je huid er namelijk mee. Het is daarom dus niet slim om nog een verzorgende dagcrème eroverheen te smeren.

Make-up met spf

Veel foundations en BB of CC creams bevatten ook spf. Het lijkt daarom logisch om na de dagcrème direct te beginnen met je make-up. Je hebt dan toch niet nóg meer zonnebrand nodig? Fout! De doseringen in make-up zijn veel te laag om je huid écht goed te beschermen. Smeer dus zeker wat spf 30 op je gezicht vóórdat je aan je make-up begint. Zo weet je zeker dat je goed beschermd bent én zul je een prachtige glow hebben.

Lees ook: Zo bouw je een goede lichaamsverzorgingsroutine op

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top