Lichaamsverzorging

Skin tightening door lasers: dit moet je erover weten

Skin tightening door lasers: dit moet je erover weten

Heb jij plekjes op je lichaam waarbij je zou willen dat je huid wat strakker was? Dan ben je niet de enige. Een populaire behandeling om dit probleem mee op te lossen is skin tightening met behulp van lasers. Dit moet je erover weten.

Lees ook: Epileren vs waxen: wat is beter voor je wenkbrauwen?

Wat is laser skin tightening?

Laser skin tightening is een cosmetische behandeling die erg populair is op het moment. Het is niet invasief en je ziet vaak al direct resultaten. Bij de behandeling wordt er gebruik gemaakt van een laser die het collageen in de huid stimuleert in opwarmt. Het kan op vrijwel iedere plek op het lichaam toegepast worden en het kan gebruikt worden om verschillende huidproblemen aan te pakken.

De voordelen van laser skin tightening

Het grootste voordeel van laser skin tightening is dat het een behandeling is waarvoor je niet onder het mes hoeft en die vrijwel pijnloos is. Het kan gebruikt worden om veel veelvoorkomende huidproblemen op te lossen. Denk hierbij aan uitgezakte huid of textuurproblemen op de huid. En deze problemen zou je dus overal op je lichaam kunnen aanpakken met deze methode, van je voorhoofd tot je tenen. De sterkte van de laser kan aangepast worden waardoor het veilig gebruikt kan worden op ieder stukje huid. Het is daarnaast ook een veilige techniek voor iedereen. Het kan gebruikt worden bij iedere huidskleur en ieder huidtype. Dus heb je bijvoorbeeld een onderkin waar je graag vanaf wil of heb je ergens wat losse huid? Dan is dit misschien wel de behandeling voor jou.

Wat je kunt verwachten

Lasers gebruiken op je huid klinkt misschien pijnlijk, maar bij deze behandeling is dat alles behalve waar. De behandeling kan voor sommige mensen juist prettig aanvoelen. Er is voor deze ingreep ook geen verdoving nodig. De behandeling is snel gepiept. Het duurt gemiddeld tussen de tien en dertig minuten. Je ziet dan al gelijk resultaten.

Waar je wel rekening mee moet houden is dat behandelingen waarbij de laser de huid dieper moet penetreren, vaak iets pijnlijker zijn. Deze behandelingen duren ook vaak wat langer, drie kwartier tot een uur. En de resultaten hiervan zullen pas na een aantal maanden zichtbaar zijn. Tijdens een consult met je behandelaar kun je achterhalen wat voor soort behandeling het beste werkt voor jou en wat je hier dus van kan verwachten. Dit zorgt voor een duidelijker beeld van de producedure en het proces achteraf voordat je daadwerkelijk behandeld wordt. Verder raden we je aan om goed je research te doen wanneer je op zoek gaat naar de juiste behandelaar. Zeker voor mensen van kleur is dit van belang aangezien deze behandeling bij deze specifieke doelgroep vaker voor bijwerkingen zorgt. Daarnaast kan het zijn dat al bestaande huidproblemen worden verergerd door de behandeling. Door de hitte kunnen huidproblemen zoals eczeem bijvoorbeeld getriggerd worden.

Bron: Byrdie
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top