Lichaamsverzorging

Dit is het verschil tussen vaste zeep, body wash en shower gel voor je huid

Dit is het verschil tussen vaste zeep, body wash en shower gel voor je huid

Je lichaam wassen onder de douche kun je doen met verschillende producten. Er is shower gel, body wash of gewoon een vast blok zeep. Maar welk product kan je nou eigenlijk het beste gebruiken? Wij zetten de feiten voor je op een rijtje.

Lees ook: Dry brushing: hoe werkt het?

Body wash vs shower gel

Body wash en shower gel zijn allebei vloeibare lichaamsreinigers. Ze zijn allebei makkelijk om te gebruiken en zijn geschikt voor dagelijks gebruik onder de douche. Ze worden vaak gezien als hetzelfde, toch verschillen de producten van elkaar. Een body wash bevat vaak meer hydraterende ingrediënten. Hierdoor hydrateert het product de huid terwijl het ook reinigt. Bij een shower gel is dit niet het geval. Een shower gel is vaak een wat dikker product dan een body wash. Dit zorgt voor een meer luxe gevoel tijdens het douchen omdat het zorgt voor meer bubbels.

Maar hoe zit het met vaste zeep?

Hoe past vaste zeep in dit rijtje? Het grootste verschil tussen body wash en shower gel en vaste zeep is dat de eerste twee producten vloeibaar zijn terwijl vaste zeep in vaste vorm wordt verkocht. Een blok zeep heeft vaak een hogere pH waarde dan een vloeibaar product. Dit kan een uitdrogend effect hebben op de huid. Maar tegenwoordig zijn er ook een hoop verschillende producten op de markt die niet uitdrogend zijn en juist ook hydraterende bestanddelen bevatten. Een blok zeep is een handig product om te gebruiken tijdens een snelle douchebeurt of voor als je een vettige huid hebt en snel puistjes krijgt. Daarnaast is vaste zeep beter voor de planeet omdat het minder plastic verpakking vereist.

Welke kun je het beste gebruiken?

Als het op het reinigen van het lichaam aankomt, zijn alle drie de producten even effectief. Welk product je het beste kunt gebruiken hangt af van jouw huidtype. Als je een droge huid hebt raden we je aan om een body wash te gebruiken. Deze zijn meestal verrijkt met hydraterende ingrediënten. Een shower gel of vaste zeep met hydraterende bestanddelen zijn ook helemaal prima. Voor een vettige huid raden we een shower gel of vaste zeep aan. Deze producten zijn goed in het effectief wegwassen van overtollige talg die je poriën kan verstoppen. Voor een gevoelige huid is een body wash het beste. Dit product is het meest zacht en mild voor de huidbarrière. De kans dat dit product irritatie veroorzaakt is erg klein. Om deze kans nog kleiner te maken is het ook verstandig om producten met parfum te mijden.

Bron: Byrdie
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top