Gezichtsverzorging

De zomer door met een gevoelige huid: voeg deze producten toe aan je routine

De zomer door met een gevoelige huid: voeg deze producten toe aan je routine

In de zomer heeft je huid een iets andere routine nodig dan in andere seizoenen. Maar als je een gevoelige huid hebt, is het aanpassen van je routine makkelijker gezegd dan gedaan. Dit zijn de producten die niet mogen ontbreken in je zomerse routine.

Lees ook: Dit is de beste skincare routine voor na het sporten

Effectieve zonbescherming

Zonbescherming is voor iedereen essentieel. Schade oplopen door de zon gebeurt in de zomer natuurlijk vaker dan in andere seizoenen, dus nu is de tijd om echt op je SPF te letten. Voor een gevoelige huid raden we je aan om gebruik te maken van een SPF formule zonder parfum. Hierdoor kan het de huid ook minder snel irriteren. Een fijn product waar wij fan van zijn is de Daily Sun Protection Fluid van one, two free!

Een vitamine C serum

Vitamine C is goed voor je lichaam en voor je huid. Het is een ingrediënt dat goed samengaat met zonbescherming omdat het de effectiviteit hiervan kan versterken. We raden je daarom zeker aan om een vitamine C serum toe te voegen aan je ochtend routine. Deze kun je gebruiken na het reinigen en voordat je je dagcrème aanbrengt. Dit serum van Q + A  is een van onze favorieten.

Een lichte, maar diep hydraterende moisturizer

Je huid goed hydrateren is altijd belangrijk, maar zeker in de zomer is dit een essentiële stap. Je huid kan door de hitte en door bijvoorbeeld zeewater van het strand flink uitdrogen. Een goede moisturizer is dus een must. Wij zijn fan van deze moisturizer van The Inkey List.

Een milde gezichtsreiniger

Als je de hele dag buiten bent, zonnebrand draagt en hier en daar een beetje zweet, is een reiniger gebruiken een must. Viezigheid kan namelijk in je poriën blijven hangen en zorgen voor irritatie of puistjes. In de zomer kan je huid wat sneller viezig aanvoelen, bijvoorbeeld door zweet. Dus alleen al om die reden is het gebruiken van een reiniger een must. Ook hiervoor raden we The Inkey List aan.

Een milde chemische exfoliant

Tot slot is een skincare routine niet compleet zonder exfoliant. Dit is een onderdeel van de routine waar je voorzichtig mee moet zijn als je een gevoelige huid hebt. Je huid kan namelijk snel geïrriteerd raken van producten zoals scrubs. Daarom is een chemische, maar milde, exfoliant voor jouw huid het beste. Gebruik dit product niet dagelijks maar een of twee keer in de week. Hierdoor zie je de beste resultaten zonder irritatie. Deze glycolzuur toner van The Ordinary is ideaal hiervoor.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top