Haarverzorging

Dit is hoe jij jouw krullende lokken sneller kan laten groeien

Dit is hoe jij jouw krullende lokken sneller kan laten groeien

Je haar laten groeien voelt soms als een onmogelijke taak. Want hoe zorg je ervoor dat jouw lokken op een natuurlijke wijze langer worden? Dit zijn de beste tips voor het sneller laten groeien van krullend haar.

Lees ook: Kan je puistjes krijgen van je haarverzorging?

Hydrateer je haar regelmatig

Gehydrateerd haar is gezond haar. En droog haar breekt sneller af, wat de groei ervan alleen maar tegenwerkt. Hier en daar een conditioning treatment doen is daarom zeker een aanrader. Vermijd daarnaast ook het gebruik van hete tools.

Haal je haar op de juiste manier uit de klit

Krullen kun je natuurlijk niet op dezelfde manier borstelen als stijl haar. Maar je moet het alsnog uit de klit halen. De beste manier om dit te doen is met behulp van water, conditioner en een detangling borstel. Hiermee verwijder je de klitten zonder je haar te beschadigen. Zorg er dus voor dat je haar goed nat is en volledig bedekt is met conditioner. Begin vervolgens met borstelen bij de punten en werk je weg omhoog totdat alle klitten uit je haar zijn.

Knip regelmatig je lokken bij

Je haar knippen terwijl je het wil laten groeien klinkt misschien tegenstrijdig. Maar regelmatig dode puntjes van je lokken afknippen kan juist erg voordelig zijn voor je haargroei. Het zorgt er niet voor dat je haar sneller gaat groeien, maar dode punten kunnen wel zorgen voor meer klitten en dus meer kans op schade. Door af en toe de puntjes eraf te trimmen, behoud je de volheid van je haar en blijft het gezond.

Eten heeft ook invloed

De beste producten die ons helpen met haargroei zijn eten! Je haar heeft namelijk de juiste voedingsstoffen nodig om goed te kunnen groeien. Denk hierbij aan vitamine A, C en E. Biotine is ook erg belangrijk aangezien het kan helpen met het voorkomen van haaruitval. Zorg er dus voor dat je genoeg van deze voedingsstoffen binnenkrijgt als je wil dat je haar sneller gaat groeien.

Gebruik haarolie

Haarolie geeft je haar glans en maakt het gladder, maar het kan ook helpen met haargroei. Castorolie en rozemarijnolie zijn bijvoorbeeld erg goed voor haargroei. Daarnaast kan je zelfs olijfolie gebruiken om je haar sneller te laten groeien!

Wees zacht voor je haar en bescherm het

De beste manier om je haar te laten groeien is door het gezond te houden. Naast je haar goed verzorgen kun je dit doen door het te beschermen. Dit kun je doen door beschermende haarstijlen te dragen. Het gebruiken van een zijden kussensloop, een microvezel handdoek en een bonnet raden we ook zeker aan. En onthoud dat jouw haar kwetsbaarder is dan andere haartypes. Ga dus altijd voorzichtig met je haar om.

Bron: Byrdie
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top