Gezichtsverzorging

Weg met alle skincare: volgens TikTok heb je alleen dít product nodig

Weg met alle skincare: volgens TikTok heb je alleen dít product nodig

De juiste skincare producten uitkiezen voor je dagelijkse routine is niet makkelijk. Social media vertelt je dat je een twintig stappen routine nodig hebt, terwijl je moeder je alleen maar aanraadt om een plens water in je gezicht te gooien en een crème op te smeren. Echter zit volgens TikTok de vork nu heel anders in de steel: je zou alleen maar dít product nodig hebben voor een gezonde huid.

Skincare routine

Als je een beetje bekend bent met skincare, dan weet je dat je aan één product niet altijd genoeg hebt. Er zijn namelijk verschillende stappen in een skincare routine, die allemaal hun eigen kracht hebben. Nu kun je aan een stuk of drie, vier producten genoeg hebben, terwijl de ander een stappenplan van tien pagina's heeft. Je moet natuurlijk doen waar jouw huid zich goed bij voelt, maar volgens TikTok is het hebben van meerdere producten helemaal niet meer nodig. Aan dít middeltje zou je namelijk al genoeg hebben.

Beef tallow

Uhm, beef tallow? Wat is dat in vredesnaam? Vertaald naar het Nederlands kunnen we het ook wel rundervet of rundertalg noemen. Ew... Heel lekker klinkt dat in ieder geval niet. Toch zweren sommige TikTok-gebruikers erbij. Beef tallow is het meest waardevolle deel van de rund. Het wordt verzameld uit de vetlaag van runderen en wordt door middel van verhitting en koeling verwerkt tot een vaste stof.

Goed voor de huid

Je kunt dit vet in de keuken gebruiken, maar dus ook op je huid. Het vet heeft namelijk super veel goede eigenschappen, waar je huid hartstikke blij van kan worden. Zo is het rijk aan vetzuren die diep in de huid doordringen en zorgen voor een intense hydratatie. Ook heeft het ontstekingsremmende eigenschappen en huidherstellende eigenschappen. Dit komt door de vele verschillende vitamines die erin zitten.

Inruilen voor dure skincare producten

We begrijpen inmiddels dat beef tallow goede eigenschappen heeft, maar een heel fijn idee om het op onze huid te smeren is het niet. Waarom zouden we onze dure skincare producten inruilen voor rundervet? Twee redenen. Ten eerste is het een stuk goedkoper dan alle skincare producten die je hebt. Ten tweede is beef tallow volledig natuurlijk, terwijl er in veel skincare producten chemicaliën zitten.

Wangetjes zo zacht als een baby hebben? Beef tallow is het antwoord. Tenminste... volgens TikTok dan. Ga jij het ook uitproberen?

@skinn___care
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top