Haarverzorging

Dit is hoe je je haar kunt stylen met een French pin

Dit is hoe je je haar kunt stylen met een French pin

Wil jij je haar eens een keer op een andere manier stylen? Dan is een French pin misschien iets voor jou. Deze haartool ziet er elegant uit en is makkelijk in gebruik. Maar hoe werkt het dan precies? Wij leggen het je uit.

Lees ook: Krulspelden: Zo maak je golven en volume zonder schade aan je haar te brengen

Wat is een French pin?

Een French pin is een soort haaraccessoire waarmee je opgestoken kapsels kunt creëren. Door de naam klinkt het misschien vergelijkbaar met een bobby pin, ofwel een schuifspeldje. Maar er zitten grote verschillen tussen beide tools in de manier waarop je ze gebruikt. Met een French pin kun je een hele updo maken, je hebt er maar eentje van nodig. Dit is ook een haaraccessoire die gezien mag worden. Een schuifspeldje daarentegen is een stuk kleiner, bedoeld om onzichtbaar te zijn en werkt het beste als je er meerdere gebruikt. Met een schuifspeldje kun je plukjes vastzetten, met een French pin kun je je hele bos hoor opsteken.

Zo gebruik je een French pin

French pins zijn bedoeld om je haar mee op te steken. Dit kan voor al je lokken gelden, of voor een gedeelte ervan. Je kan er bijvoorbeeld een knot of een simpele paardenstaart mee creëren, maar dan net even anders. Maar hoe gebruik je de pin dan precies?

Door het design van de pin kun je je haar gemakkelijk beetpakken en vastzetten. Dit maakt de tool makkelijk om te gebruiken en elegant. Maar de tool heeft vaak nog wel wat hulp nodig om te werken. We raden je aan om wat droogshampoo te gebruiken voor wat extra grip, of om je haar wat te teasen voor wat meer structuur. Als je haar erg glad is, zal de haarpin gemakkelijker uit je haar glijden. De pin leren gebruiken kost ook wat tijd en oefening. Zeker als de tool nieuw voor je is, zal het misschien een paar pogingen kosten om hem succesvol te leren gebruiken. Maar zodra je de techniek onder de knie hebt, is het je tijd zeker waard!

Om de pin in te brengen, moet je eerst je haar verzamelen in de style waarin je het wil hebben. Denk aan een staart, een French twist of een knotje. Pak vervolgens de haarpin en steek deze door je opgestoken haar heen. Zodra de uiteindes van de pin aan de andere kant van het haar eruit komen, kun je als het ware omkeren. Draai de pin om en steek deze weer door de haarstyle heen. Hierdoor zet je het haar echt vast en komt het niet meer los. Een beetje haarspray kan hierbij ook zeker geen kwaad.

Bron: InStyle
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top