Fashion

Lekker recept: Pompoenbrood a la Marit

Als het over eten gaat zijn wij op de redactie één en al oor. We zitten stiekem elke dag bij elkaar te pijlen wat we nu weer gaan lunchen of avondeten. Omdat we graag gevarieerd eten gaan wij elke week op zoek naar nieuwe recepten. Deze recepten vinden wij op de fijne receptensite Foodness. Foodness laat je alles zien over gezond eten, goede producten en jouw gezondheid, jup, dat klinkt ons als muziek in de oren!

Vandaag hebben wij gekozen voor de pompoenbrood a la Marit. Als het op brood aankomt raken veel meiden ineens in paniek. Want ja, brood, daar zitten toch super veel koohlydraten in? Dit is misschien wel waar, maar brood bevat veel goede stoffen die je lichaam moet binnenkrijgen, en we bedoelen: wie is er niet opgegroeid met een broodje kaas of hagelslag?

Omdat gewoon brood, iedere ochtend, een beetje saai wordt, willen we natuurlijk het liefst elke ochtend wat anders ontbijten. Ga bijvoorbeeld eens voor wat havermout, yoghurt of dus een andere variant van brood. En come on girls, wat is er nu lekkerder dan eigen gebakken pompoenbrood? Alleen al die heerlijke baklucht die door je huis gaat hangen! Hmmm...

Ingrediënten
225 pompoenstukjes
250 speltmeel
3 stuks eieren
5 el pompoenpitten
2 tl bakpoeder
50 ml water
1 - 2 tl speculaaskruiden

Bereiding:

Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden Celsius.
 
Kook of stoom de pompoenblokjes gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Een paar minuten koken is voldoende.
 
Meng het (spelt)meel met de eieren, het bakpoeder en het water. Meng goed, tot je een klontvrij beslag hebt.
 
Meng 40 gram van de pompoenpitten door het beslag.
 
Bekleed een cakevorm met bakpapier (of vet de vorm heel, héél goed in) en stort het beslag erin. Maak af met de laatste pompoenpitjes.
 
Bak het brood in 25 minuten gaar en goudbruin in de oven.
 
Enjoy!
 
Deel dit artikel
Back to top