Lifestyle

Zo slaap je beter tijdens klamme zomernachten

Zo slaap je beter tijdens klamme zomernachten

Warme temperaturen vinden we heerlijk, maar als het onze nachtrust verstoort, kunnen we er ook erg gefrustreerd van raken. Niet in slaap kunnen vallen, wegglibberen van je kussen en ook in de buurt komen van een deken moeten we niet doen. Zweet, zweet en nog eens zweet. Beter slapen tijdens klamme zomernachten? Zó doe je dat.

Tips voor beter slapen tijdens klamme zomernachten

Het lijkt alsof je je nachtrust maar moet opgeven voor de komende tijd, want slapen met dit klamme weer gaat ons echt niet lukken. Tenminste... heb je déze dingen al eens geprobeerd? Met onderstaande tips zorg je voor flink wat verkoeling en automatisch dus een betere nachtrust.

Gebruik lichte, ademende stoffen

Kies voor katoenen lakens en lichte kleding die de lucht goed doorlaten en vocht absorberen. Vermijd synthetische materialen die je lichaam kunnen laten zweten.

Koel de kamer

Zet een ventilator aan om de lucht te laten circuleren of gebruik een airconditioner als je die hebt. Als het buiten koeler is dan binnen, open dan ramen en deuren om frisse lucht naar binnen te laten stromen.

Houd de hitte buiten

Sluit overdag de gordijnen of jaloezieën om de warmte van de zon buiten te houden. Vooral zonwerende of verduisterende gordijnen kunnen helpen de temperatuur in de kamer te verlagen.

Lauw douchen voor het slapengaan 

Een lauwe douche kan helpen je lichaamstemperatuur te verlagen en je een fris gevoel te geven voordat je gaat slapen. Doe tijdens het douchen vooral heel rustig aan. Geen snelle bewegingen en handelingen waardoor je het snel weer warm krijgt.

Koel je bed 

Leg een koelelement of een koud kompres in je bed voordat je gaat slapen. Je kunt ook je kussensloop of pyjama een paar minuten in de vriezer leggen. Maak je daarnaast niet te druk voor je daadwerklijk je ogen wil gaan sluiten. Ga rustig op bed liggen en probeer je zo kalm mogelijk te houden.

Hydrateer jezelf

Drink voldoende water gedurende de dag, maar vermijd grote hoeveelheden vlak voor het slapengaan om nachtelijk opstaan te vermijden.

Gebruik een nat washandje

Leg een vochtig, koud washandje op je voorhoofd of polsen. Dit kan helpen om je lichaam af te koelen en beter in slaap te komen.

Kies de juiste slaaphouding

Probeer je armen en benen uit elkaar te houden tijdens het slapen, zodat er minder lichaamscontact is en de warmte zich minder ophoopt. Ook knuffelen met je lief zit er tijdens deze nachten even niet in. Sorry!

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top