Lifestyle

Regenachtige dag op festival? Deze items heb je nodig

Regenachtige dag op festival? Deze items heb je nodig

Het festivalseizoen is inmiddels volop bezig en hoewel we een paar zomerse dagen hebben gehad, valt het weer ook nog wel eens tegen. De kans is groot dat je een regenbuitje meemaakt. Na veel tijd aan je haar, make-up en outfit te hebben besteed, zit je daar echt niet op te wachten. Gelukkig kun je voorbereid op pad gaan met de volgende items.

 

Deze items heb je nodig voor een regenachtige dag op het festival
 

1. Bucket hat

Je weet wel het welbekende vissershoedje. Een bucket hat past bij bijna elke outfit of setting. Het biedt daarnaast ook nog eens bescherming tegen de zon en vooral de regen. Gelukkig zijn ze in allerlei kleuren en printjes verkrijgbaar, dus er is voor ieder wel wat wils.

 

2. Regenkleding

Ja als het dan zo hard regent buiten dan moeten we natuurlijk wel iets van bescherming hebben. Dit kan natuurlijk alleen met regenkleding. Zo is een regenjas ontzettend praktisch. Je hebt je handen vrij en je kan hem makkelijk weer uitdoen. Regenkleding is vaak van lichtgewicht materiaal. Je kan je jas en broek zo in een tas stoppen als het weer omslaat. Oh ja een regenjas met capuchon is helemaal fantastisch. Blijft je haar toch nog een beetje in model.

 

3. Hoge laarzen

Je weet maar nooit waar je terecht komt, misschien wel in een modderpoel net als Zwarte Cross dit jaar. Oops! Een paar stevige laarzen zijn dan niet verkeerd. Zo blijven je voeten nog een beetje droog en heb je grip zodat je niet gelijk volledig onderuit gaat. Je smokkelt met laarzen altijd een paar extra centimeters. Ga voor een paar hoge bikerboots.

 

4. Parachutebroek

Een parachutebroek biedt niet alleen comfort, maar ziet er ook nog eens super stylish uit. Overal mee te combineren en oh ja ook nog eens waterafstotend, dus jij hebt mooi geen last van een natte broek op het festival.

 

5. Pet

Ben jij niet zo fan van een bucket hat? Ga dan lekker voor een petje. Lekker sportief en het helpt jouw haar nog beetje droog en in model te houden. Voor welke kleur of print ga jij?

 

6. Poncho

Wanneer je hem nodig hebt, is die er vaak niet. We hebben het over de poncho. Sla deze optijd in, want iedereen wil deze meenemen. Al helemaal met een festival. Makkelijk mee te nemen en je blijft gewoon lekker droog.

 

7. Puffer jacket

We gaan natuurlijk het liefst voor een leuk jurkje of rokje, maar soms moeten we ook even voor praktische kleding gaan. Wat dacht je van een puffer jacket? Deze is geschikt voor een festival outfit en is ook nog eens waterafstotend.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top