Health

Met deze producten heb je geen honger meer na het ontbijt

Met deze producten heb je geen honger meer na het ontbijt

Ontbijten is hartstikke leuk en aardig, maar als je na twee of drie uur na je eerste maaltijd van de dag alweer honger hebt (en de rest van de dag eigenlijk ook), is dat geen prettig gevoel. Dit hongerige gevoel en de lekkere trek heeft te maken met een glucosedip. Met dít ontbijt kun je het voorkomen. Lees gauw verder.

Lees ook: Waarom je nu nog een bierbad zou moeten nemen

Zoet ontbijt

Als je een zoete ontbijter bent en dus immens geniet van croissantjes, chocoladebroodjes en cereals, dan is het misschien tijd om dat te minderen of zelfs te stoppen. Een zoet ontbijt zorgt er dan wel voor dat je veel dopamine (het gelukshormoon) aanmaakt, maar ook dat je aan het begin van je dag al een korte glucosepiek hebt. Zoetig voedsel aan het begin van de dag zorgt dus voor een vroege piek in de bloedsuikerspiegel, waardoor je lichaam al vroeg insuline vrijgeeft. Hierdoor kun je later op de dag last krijgen van een hongerig gevoel en extreme vermoeidheid.

De key is dus eigenlijk om zo min mogelijk suiker en zoetigheid te eten aan het begin van de dag!

Dít ontbijt houdt je glucosepeil stabiel

Helaas... Geen croissantjes meer voor ons in de ochtend. Gelukkig kun je zoetigheden omwisselen met veel ander lekkers, namelijk hartig voedsel! Kies voor hetzelfde aantal calorieën in het hartige eten als dat je bij zoetig eten zou doen en merk een wereld van verschil in je energielevels en honger gevoel. Zo kun je er een hele dag helemaal tegenaan!

Voorbeeldjes

Inspiratie nodig voor een lekker hartig ontbijt? Denk aan een omelet met ham en kaas, roggebrood met avocado of ongezoete volle yoghurt met noten en zaden. Niet alles hoeft zoet te zijn om je eten smakelijk te maken. Let er vooral op dat je geen 'chemische' suikers eet en vermijd ook koolhydraten het liefst in de ochtend. Hier zitten ook suikers in. Een lekkere zoetigheid later op de dag kan natuurlijk geen kwaad. Enjoy!

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top