Fashion

Lekker recept: Pizza met Hüttenkäse en tomaatjes

Nu de zomer eraan komt krijgen we zin in fris eten. Een maaltijd die niet te zwaar op je maag gaat liggen, want hoe vervelend is het om een paar uurtjes kwijt te moeten zijn aan een opgeblazen buik, terwijl je met het lekkere weer hebt afgesproken om een drankje te doen? Juist ja, we know the feeling. Elke week voorzien wij jou van een lekker recept via Foodness, deze week hebben we gekozen voor: Pizza met Hüttenkäse en tomaatjes.

Ja, pizza klinkt niet het meest voor de hand liggend als we het hebben over fris en niet te zwaar eten. Toch is deze pizza alles behalve zwaar, yes! En fris is het zeker, want Hüttenkäse en tomaatjes, dat zegt al genoeg toch? Daarbij is dit gerecht ook nog is koohlydraatarm en vegetarisch, ja als we het hebben over twee vliegen in één klap. Een gezond alternatief voor een onwijs smakelijke lekkernij. Hmmm!

Benodigdheden:
1 stuks tortilla - liefs volkoren
20 stuks cherrytomaatjes - liefst in verschillende kleuren
1 stuks vleestomaat
1/2 stuks ui - gesnipperd
1 tl gedroogde oregano
handje verse basilicum
3 el Hüttenkäse

Bereidingswijze
 
Verwarm de oven voor op 200 graden en zorg dat je dit ruim tien minuten voor je de pizza erin gooit doet.
 
Maak een tomatensaus door 1 tomaat te pureren met een keukenmachine of staafmixer. Kruid het met wat zout, peper, en oregano. Als je het schilletje niet wilt gebruiken dan blancheer je de trostomaat en haal je het velletje eraf voor je het gaat pureren.
 
Smeer de wrap met een laagje tomatensaus.
 
Halveer de gekleurde cherrytomaatjes en verdeel de gesnipperde ui en de mix van gekleurde cherrytomaatjes over de pizza.
 
Verdeel 2 eetlepels van de Hüttenkäse over de pizza en strooi nog extra oregano over de pizza.
 
Bak de pizza ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven op een rooster of een plaat.
 
Garneer de pizza met fijn gesneden basilicum en server het rechtstreeks uit de oven.
 
Eet smakelijk!
 
Het volledige recept kun je hier vinden.
Deel dit artikel
Back to top