Health

Is artisjok water het nieuwe wonderdrankje voor je lichaam?

Is artisjok water het nieuwe wonderdrankje voor je lichaam?

We kennen artisjok natuurlijk allemaal wel bij naam. Of je het ooit gegeten hebt is weer een ander verhaal. Ook wordt de groente steeds populairder om te drinken. Nou ja, als water dan. Het zou verschillende gezondheidsvoordelen hebben. Is artisjok water het nieuwe wonderdrankje voor je lichaam?

Lees ook: Met deze producten heb je geen honger meer na het ontbijt

Artisjok water voor goede gezondheid

'Gewoon' een glaasje water drinken lijkt tegenwoordig wel uit den boze. Water met chiazaad is erg populair geworden de laatste tijd, maar ook artisjok water maakt zijn opmars. Deze verschillende soorten van water drinken zouden diverse gezondheidsvoordelen hebben waar veel mensen van kunnen profiteren. Een belangrijke daarvan is het tegengaan van een opgeblazen buik. En ja hoor, ook artisjok water zou daarbij helpen.

Hoe maak je artisjok water?

Het maken van artisjok water is eigenlijk super simpel. Het is het vocht in de artisjok, van het hart tot aan de stengel. Je kunt dit zowel koud als in thee-vorm drinken. Beide opties zouden heel gezond zijn voor je. Je maakt het heel gemakkelijk zelf. Dit doe je door artisjokken gaar te koken. Het bouillon dat je overhoudt is het artisjok-water. Maar waarom moeten we dit eigenlijk drinken? Wat zijn de gezondheidsvoordelen?

Gezondheidsvoordelen van artisjok water

Zo'n glaasje water zouden volop vitaminen, mineralen en vezels bevatten, maar ook de spijsvertering zou erdoor verbeteren. En dat is nog niet alles! Het 'wonderdrankje' zou ook het cholesterolgehalte kunnen verlagen en daardoor stressgevoelens verminderen. Dit laatste heeft te maken met de magnesium, zink en kalium die artisjokken bevatten. Wauw!

Hoewel het allemaal geweldig klinkt, willen we niet zeggen dat al jouw gezondheidsproblemen hiermee opgelost zijn. Neem het maar met een korreltje zout, maar wie weet werkt het als een écht wondermiddel voor jouw lichaam. Het is het proberen waard, toch?

Lees ook: Waarom je nu nog een bierbad zou moeten nemen

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top