Health

5 ochtendgewoontes om vrolijker wakker te worden

5 ochtendgewoontes om vrolijker wakker te worden

Het is heel fijn om met een lach op je gezicht wakker te worden en met nieuwe energie aan de dag te beginnen. In de praktijk kan het soms wat lastiger zijn om elke dag met een big smile wakker te worden. Wellicht ben je moe, zie je op tegen iets of zit je gewoon niet zo lekker in je vel. Wij delen 5x onze favoriete ochtendgewoontes om vrolijk wakker te worden.

1. Creëer rust voor jezelf

Het geeft heeft veel rust als je de avond van tevoren al enige voorbereiding treft. Zoek bijvoorbeeld vast een outfit uit voor de volgende dag, leg je tas klaar en zorg dat je in een opgeruimde slaapkamer wakker wordt. Zo word je in de ochtend ontspannen wakker, zonder stress over je outfit of de rotzooi in je kamer. Verder is het ook heel prettig om uitgerust wakker te worden, dus probeer elke dag minstens acht uur slaap te pakken aan de hand van deze tips. 

2. Neem de tijd in de ochtend

Haasten in de ochtend is niet bevordelijk voor je ochtendhumeur. Uiteindelijk is het beter om de wekker een kwartiertje eerder te zetten, zodat je rustig de tijd kan nemen om te gaan douchen en je klaar te maken. Het is dan beter om eerder te gaan slapen, zodat je wel die acht uur slaapt pakt. Kijk onder het klaarmaken een serie of zet een muziekje op en maak het een ontspannen activiteit voor jezelf. Op deze manier sta je veel vrolijker op!

3. Bewegen

Bewegen op de vroege morgen klinkt intens, maar het kan juist heel relaxed zijn. Het hoeft niet altijd een fitness work-out van een uur te zijn, maar het kan ook een wandeling naar je werk zijn, yoga of een ochtendgymnastiek sessie. Bewegen in de ochtend zorgt voor minder stress gedurende de dag, doordat het stresshormoon cortisol wordt verlaagd. Hierdoor word je meteen vrolijk en ontspannen wakker!

4. Ochtend affirmaties

Ochtend affirmaties stimuleren je positieve mindset. Het is de bedoeling dat je negatieve gedachten omzet in positieve gedachten. Word je wakker met de gedachte: "Ik ben moe en heb geen zin in mijn werk vandaag?" Probeer dit om te zetten in: "Dit wordt een dag vol met nieuwe kansen voor de toekomst." of  "Ik ben dankbaar voor mijn eigen plekje, fijne werk en ontbijtje waar ik zo van ga genieten."

5. Lekker ontbijten

Een lekker ontbijtje doet wonderen. Door er echt een momentje van te maken en de tijd te nemen, kijk je elke dag uit naar dit gedeelte van de dag. Hiervoor heb je echt zin om je bed uit te komen en dat is uiteindelijk hét doel.

Lees ook: Beter slapen? Schaf déze slechte gewoonte dan af

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top