Lifestyle

Dit is waarom je beter geen string kan dragen tijdens het sporten

Dit is waarom je beter geen string kan dragen tijdens het sporten

Draag jij tijdens het sporten ook altijd een string onder je sportlegging of joggingbroek? Laat dat dan verleden tijd zijn, want een string dragen tijdens het sporten is niet bepaald goed voor je. Of je nou gaat hardlopen, fitnessen of misschien wel gaat tennissen: wij leggen je uit waarom je beter geen string kan dragen tijdens je work out. 

Dit is waarom je beter geen string kan dragen tijdens het sporten

Logisch dat je onder het dragen van die ultra strakke sportlegging al snel ervoor kiest om een string aan te trekken. Hierdoor is je ondergoed onzichtbaar en het zit vaak ook nog eens eens een stukje fijner. Toch is het dragen van een string tijdens het sporten niet altijd een goede optie voor je gezondheid.

Ontstekingen

In de sportschool ben je natuurlijk flink aan het zweten en bewegen. Je zit op apparaten en maakt bijvoorbeeld een squad, waardoor er wrijving ontstaat en nog meer gaat transpireren. Het is dan voor bacteriën de perfecte broeiplek. Wanneer dit op regelmatige basis gebeurd, kan je snel last krijgen van ontstekingen. Dit willen we natuurlijk voorkomen en daarom is het beter om geen strakke string te dragen onder je sportoutfit.

Huidirritaties

Verder is een string vaak gemaakt van kant of synthetisch materiaal, hierdoor kan je vagina niet goed 'ademen' tijdens het sporten. Al helemaal niet als het ook nog eens gaat schuren en wrijven. Op den duur kunnen dan huidirritaties ontstaan, wat we natuurlijk niet willen. Het is daarom belangrijk om sowieso een absorberende stof uit te kiezen, zoals katoen. Hierdoor krijg je minder last van jeuk of andere irritaties.

Wat voor ondergoed is dan wel goed om te dragen?

Draag bijvoorbeeld een hipster, slip of boxer om irritaties te voorkomen. We snappen wel dat niet iedereen het dragen van een ruime onderbroek fijn vindt. Wanneer je geen lijntjes wilt zien in je sportbroek, kan je bijvoorbeeld ook kiezen voor seamless - oftewel naadloos - ondergoed. En yes, deze bestaan ook in mooie varianten en kleuren. Als je je niet helemaal comfy voelt zonder string, zou je ook een lang shirt aan kunnen trekken om het te verbergen. Ten slotte zijn we niet in de sportschool om een modeshow te lopen, maar om lekker aan de bak te gaan! Wel zo fijn als je dan zonder irritaties en ontstekingen thuiskomt.

Lees ook: Onderzoek: kun je beter slapen als single of in een relatie?

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top