Wij Hollanders maken maar al te graag een simpel broodje als lunch. Hier is natuurlijk helemaal niks mis mee, maar we snappen het heel goed als je af en toe eens zin hebt in iets anders. Dit zijn onze favoriete vegan lunch recepten.
Een salade meenemen naar je werk of studie is lekker makkelijk, maar vooral lekker. Deze salade is erg simpel om samen te stellen en handig om mee te nemen als lunch! Dit heb je nodig:
Zo maak je de salade:
Deze salade is super simpel om te maken. Begin door je komkommer, tomaat en rode ui te snijden in kleine stukjes, blokjes bijvoorbeeld. Doe deze in het bakje waarin je de salade mee wil nemen. Open vervolgens het blikje kikkererwten en laat het vocht boven de gootsteen uit het blikje lopen. Als je wil, spoel je de kikkererwten nog even af. Voeg de kikkererwten ook aan het bakje toe. Als je wil, voeg je nog wat extra ingrediënten toe zoals couscous of quinoa voor wat extra koolhydraten of wat vegan fetakaas. Voeg vervolgens al je vloeibare ingrediënten toe en maak het af met je kruiden. Doe de deksel op het bakje en schud deze een beetje zodat alle ingrediënten mooi verdeeld raken en je een lekkere gebalanseerde salade hebt voor de lunch.
Als je op zoek gaat naar lekkere vegan lunchopties, kom je al snel bij wraps uit. Die zijn natuurlijk ook erg lekker, maar wij pakken het toch even anders aan. Dit is ons favoriete recept voor springrolls. We laten de hoeveelheden die je nodig hebt open voor interpretatie. Je vult de rolls namelijk zoals je zelf wil! Dit is onze favoriete vulling:
Voor de dipsaus:
Zo maak je de springrolls:
Voordat je aan de slag gaat met de springrolls vullen, worden er een aantal ingrediënten voorbereid. Kook de rijstnoedels zoals op de verpakking staat en bereid je tofu op een manier die jij lekker vindt. Wij raden aan om de tofu te bakken met een lekkere woksaus. Snijd tot slot je groente. Nu begin je met je rolls vullen. Begin door je vel rijstpapier een beetje nat te maken. Dit doe je door een diep bord te vullen met water en je rijstpapier hierin te dippen. Het rijstpapier hoeft niet helemaal doorweekt te zijn. Je merkt dat het rijstpapier langzamerhand zacht wordt terwijl je deze aan het vullen bent. Leg je rijstpapier op een vel bakpapier terwijl je deze vult om te voorkomen dat deze vastplakt aan je aanrecht. Vul de springroll nu met je toppings. We raden aan om de sla als basis te gebruiken om alle andere ingrediënten bij elkaar te houden. Leg alle andere ingrediënten in je rijstpapier en rol deze op zoals je ook met een wrap zou doen. Als laatste stap maak je een saus om je springroll in te dippen. Meng alle ingrediënten samen tot een gladde saus. Vind je de saus te dik? Dan voeg je nog een scheutje heet water toe.
Avocado toast is een simpele en lekkere lunch om te maken. Maar wist je dat je deze op een hele makkelijke manier proteïnerijk maakt? Wij vertellen je hoe! Dit heb je nodig:
Zo maak je de toast
Begin door je brood te roosteren. Terwijl je brood in de broodrooster zit kun je je tofu fijnmaken. We raden aan om van tevoren alvast zoveel mogelijk water uit de tofu te persen. Dit doe je met je handen, maar je kan er ook eventjes iets zwaars op zetten zoals een pan of een dik kookboek. Verkruimel je tofu met je handen. Snijd vervolgens je avocado door de helft en prak de inhoud van een van de helften fijn met een vork. Voeg dit toe aan je tofu en meng dit goed door elkaar. Voeg vervolgens je citroensad en kruiden toe. Om het een beetje pittig te maken, voeg je ook chilivlokken toe. Smeer het mengsel op je toast en maak de sandwich af met bijvoorbeeld een beetje sla of een saus naar keuze. Eet smakelijk!